Λειψία-Φράιμπουργκ 1-1: Το VAR έκρινε τον αγώνα

Η ανέτοιμη και επηρεασμένη Λειψία πέταξε το 1ο ημίχρονο και έχασε βαθμούς στην έδρα της. Με τυχερό γκολ του Γκίλντε (35′, 0-1) προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, έκλεισε το σκορ ο Πόουλσεν (77′, 1-1) για τους ανώτερους στο 2ο μέρος γηπεδούχους.

Η Μπουντεσλίγκα ξανάρχισε και στη ‘Red Bull Arena’ η Λειψία υποδέχτηκε τη Φράιμπουργκ για την 26η αγωνιστική του πρώτου πρωταθλήματος στην Ευρώπη που κάνει σέντρα. Ανέτοιμοι και σαφώς επηρεασμένοι οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το τυχερό γκολ του Γκίλντε μετά την εκτέλεση κόρνερ του Γκρίφο, 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο (35′, 0-1).

Η Λειψία μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες ισοφάρισε με την κεφαλιά του Δανού επιθετικού Πόουλσεν μετά τη σέντρα του Καμπλ και ξαναμπήκε στο παιχνίδι (77′, 1-1), όπως συνήθιζε να κάνει πριν τη διακοπή στα παιχνίδια της στα τελευταία λεπτά, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη VAR γκολ του Κοχ για τη Φράιμπουργκ.

Η Λειψία (51β.) έχασε έδαφος με την Ντόρτμουντ (54β.) να ξεφεύγει μετά την εύκολη νίκη της στο γειτονικό ντέρμπι με τη Σάλκε στη Βεστφαλία (4-0). Η Φράιμπουργκ (37β.) προσπέρασε τη Σάλκε (37β.) και μπήκε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Η Μπάγερν βρίσκεται στη κορυφή με ματς λιγότερο (55β.) Οι Βαυαροί δοκιμάζονται αύριο (17/5, 19:30) στο Βερολίνο κόντρα στην Ουνιόν.

Την ερχόμενη 27η αγωνιστική, η Λειψία αντιμετωπίζει την Μάιντς εκτός έδρας, ενώ η Φράιμπουργκ υποδέχεται τη Βέρντερ Βρέμης. Τελευταία φορά που έχασε η ομάδα του Νάγκελσμαν ήταν 4 Φεβρουαρίου (3-1) από την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη μετρώντας 5 ματς αήττητη. Η Φράιμπουργκ που νίκησε για πρώτη φορά στη Λειψία, πραγματοποίησε όπως ορίζουν πλέον οι νέοι κανονισμοί τέσσερις αλλαγές, ενώ ο Νάγκελσμαν δύο.

Λειψία (Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Χάλστενμπεργκ, Κλόστερμαν, Ανχελίνιο, Μουκιέλε (46′ Λούκμαν), Καμπλ, Λάιμερ, Νκουνκού, Άνταμς (69′ Ζάμπιτσερ), Πόουλσεν, Βέρνερ

Φράιμπουργκ (Στράιχ): Σβόλοφ, Γκίλντε, Χάιντζ, Γκίντερ, Λάινχαρτ, Κοχ, Χέφλερ, Σμιντ (90′ Σλότερμπεργκ) , Γκρίφο (68′ Βάλντσμιντ), Πέτερσεν (68′ Χάμπερερ), Ζάλαϊ (60′ Χέλερ)

Πηγή: novasports.gr