Στον Έβρο ανεβαίνει ο Μ. Χρυσοχοΐδης – Ενισχύονται με 400 αστυνομικούς τα σύνορα

Στον Έβρο μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ την ίδια στιγμή ξεκινάει η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή με περίπου 400 αστυνομικούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο κ.Χρυσοχοΐδης αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη συνοριακή γραμμή του Έβρου. Στη συνέχεια, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στις Φέρες.

Ο υπουργός θα ενημερωθεί, επίσης, για την πορεία των ενεργειών που αφορούν στην κατασκευή του νέου φράχτη 26 χιλιομέτρων στον Έβρο που προχωρούν με γρήγορες διαδικασίες. Σημειώνεται ότι αναμένεται η τεχνική μελέτη για την κατασκευή του νέου φράχτη, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου, που θα έχουν ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε αυτή τη φάση και μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαΐου, με διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που εκδόθηκε χτες, θα έχουν μεταβεί και θα έχουν αναπτυχθεί σε όλη την συνοριακή γραμμή του Έβρου συνολικά 400 αστυνομικοί για την ενίσχυση της φύλαξης.

Πρόκειται κυρίως για αστυνομικούς των ΜΑΤ από Βόρειο Ελλάδα και Θεσσαλία, αλλά και δύο διμοιρίες από την Αθήνα, καθώς και από άλλες υπηρεσίες από διάφορες περιοχές.

Παράλληλα, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη των νέων συνοριακών φυλάκων που έχουν ήδη καταταγεί με τον πρόσφατο διαγωνισμό, αλλά δεν έχουν ακόμα προσληφθεί, καθώς προέκυψε το θέμα του κορονοϊού και όλες οι διαδικασίες «πάγωσαν». Τώρα όμως, θα γίνει ταχύτατα η ολοκλήρωση των αθλητικών διαδικασιών και ταχύρρυθμη εκπαίδευση των καταταχθέντων προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία. Πρόκειται για 400 συνοριακούς φύλακες για τον Έβρο και άλλους 660 για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε ότι ποτέ δεν χαλάρωσαν τα μέτρα φύλαξης του Έβρου, μετά την τελευταία εισβολής μεταναστών που προσέκρουσε στην άμεση αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων, ωστόσο τώρα ενισχύεται ακόμα περισσότερο η παρουσία της αστυνομίας, καθώς «η Τουρκία κρατάει συνεχώς ψηλά το θέμα».

Ο ίδιος ανέφερε ότι με την μετακίνηση των δυνάμεων από την υπόλοιπη Ελλάδα ενισχύεται η επιτήρηση όλων των διαβάσεων στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς πληροφορίες εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει από πλευράς της γείτονος απόπειρα εισβολής νέου κύματος μεταναστών και τόνισε ότι «ο Έβρος σφραγίζεται».

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι εφέτος αυξάνεται σημαντικά και ο αριθμός των εισακτέων με τι Πανελλήνιες εξετάσεις στην Ελληνική Αστυνομία, για την αύξηση του προσωπικού του Σώματος.

Συγκεκριμένα, θα εισαχθούν 730 στη Σχολή Αστυφυλάκων και 70 στην Σχολή Αξιωματικών, έναντι 310 και 40 αντίστοιχα, που ήταν πέρσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ