Το πήρε το ντέρμπι η Μπάγερν και αγκάλιασε τον τίτλο

Ολοταχώς για το όγδοο συνεχόμενο τίτλο στη Bundesliga οδεύει η Μπάγερν Μονάχου, η οποία επικράτησε 1-0 της Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία. Με το «διπλό», οι Βαυαροί αύξησαν τη διαφορά τους στους 7 βαθμούς, ανεβαίνοντας στους 64 αντί 57 των αντιπάλων τους.

Η Μπάγερν Μονάχου είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και από τη στιγμή που ο Χάαλαντ ήταν ντεφορμέ και έπειτα τραυματίστηκε, δεν υπήρχε άλλη σοβαρή «πηγή» κινδύνου.

Το μοναδικό γκολ που έκρινε το ντέρμπι σκόραρε ο Κίμιχ στο 43′, όταν από το ημικύκλιο «έσκαψε» τη μπάλα, εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Μπούρκι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Βεστφαλών.

Η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να απειλήσει εντός περιοχής, ο Ντάχουντ δοκίμασε μερικά μακρινά σουτ, ο Νόιερ δεν αιφνιδιάστηκε και στο 93′ ο Μίλερ μπορούσε να πετύχει το 2-0, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Η Ντόρτμουντ διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι στο 56′, όταν ο Χάαλαντ σούταρε εντός περιοχής, η μπάλα φαίνεται να βρίσκει στον αγκώνα του πεσμένου Μπόατενγκ, αλλά ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το ματς.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Φαβρ): Μπούρκι, Χακίμι, Ακανζί, Χούμελς Νταχούντ (85′ Βίτσελ), Πίστσκεκ (80′ Γκέτσε), Γκερέιρο, Ντιλέινι (46′ Σάντσο), Μπραντ (46′ Τσαν), Αζάρ, Χάαλαντ (72′ λ.τ. Ρέινα).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Φλικ): Νόιερ, Παβάρντ, Μπόατενγκ (84′ Ερνάντεζ), Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι, Μίλερ, Κομάν (76′ Πέρισιτς), Λεβαντόφσκι.

Πηγή: to10.gr