Άλλη ΑΕΚ εναντίον του Ολυμπιακού, «χτίζουν σερί» οι πρωταθλητές

Οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες βασικών ποδοσφαιριστών ήταν δεδομένο πως θα επηρέαζαν την εικόνα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή παρουσία των «ερυθρόλευκων» σε όλη τη διάρκεια της εφετινής περιόδου, δεν άφηναν πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους και το τελικό 1-2 μάλλον ως φυσικό επακόλουθο θα μπορούσε να εκληφθεί.

Η ΑΕΚ αναμετρήθηκε για τρίτη φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες με τους πρωταθλητές Ελλάδας και οι αλλαγές στον σχηματισμό της ήταν πρωτόγνωρες. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να περιγραφεί η αλλαγμένη κατά τα 7/11 ομάδα σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο αγώνα εναντίον του ίδιου αντιπάλου; Εξυπακούεται, επίσης, ότι οι αρχικοί «11» που παρέταξε χθες στο ΟΑΚΑ ο Μάσιμο Καρέρα, έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί, γεγονός που σίγουρα έχει επιπτώσεις στην ομοιογένεια και τη χημεία του συνόλου.

Στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στην κανονική περίοδο της Super League, είχαν παίξει δέκα ποδοσφαιριστές οι οποίοι απουσίαζαν -δεν ήταν καν στην αποστολή- του χθεσινού (28/6) αγώνα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Ολιβέιρα, Σιμόες, Μάνταλο που ήταν τιμωρημένοι, τους τραυματίες Μπάρκα, Μπακάκη, Λόπες, Γαλανόπουλο και τους Ντέλετιτς, Βράνιες, Γιακουμάκη που έχουν φύγει από την ΑΕΚ.

Αναμενόμενο μεν το αποτέλεσμα, απρόσμενη δε η κατάρρευση της ΑΕΚ εναντίον του Ολυμπιακού την τελευταία διετία. Από εκεί που η Ένωση είχε καταφέρει στο διάστημα 2016-2018 να κυριαρχήσει σχεδόν ολοκληρωτικά στα ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους», η κατάσταση άλλαξε αντιδιαμετρικά. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για τελευταία φορά από την ΑΕΚ τον Φεβρουάριο του 2018 και έκτοτε έχει τρεις νίκες σε πέντε ματς (τα άλλα δύο έληξαν ισόπαλα). Παράλληλα, νίκησε στην έδρα της ΑΕΚ σε ματς πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της στην Super League. Η προηγούμενη ήταν η συντριβή 4-0 επί μιας ομάδας που με δυσκολία «ανέπνεε», το Νοέμβριο του 2012. Έκτοτε, η ΑΕΚ έμεινε αήττητη σε πέντε διαδοχικά εντός έδρας ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει την καλύτερη επίδοσή της που είναι τα έξι (1980-1986).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ