Πεπ Γκοαρτινόλα: Τιμητική φρουρά στη Λίβερπουλ γιατί το αξίζει

H Μάντσεστερ Σίτι θα παραταχθεί με «τιμητική φρουρά» στην Λίβερπουλ όταν οι ομάδες συναντηθούν στο Etihad Stadium την Πέμπτη 2 Ιουλίου, όπως δήλωσε ο Πεπ Γκοαρτινόλα.

Η Λίβερπουλ τερμάτισε την 30χρονη αναμονή της για τίτλο στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, όταν η πρωταθλήτρια της περασμένης σεζόν, Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε 2-1 από την Τσέλσι την Πέμπτη, δίνοντας στους «κόκκινους» προβάδισμα 23 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο πρώτος αγώνας της Λίβερπουλ από τότε που εξασφάλισε τον τίτλο, θα γίνει στο γήπεδο της Σίτι και ο Γκουαρντιόλα είπε ότι οι παίκτες του θα αποτίσουν φόρο τιμής στην ομάδα του Γιούργκεν Κλόππ.

«Θα σχηματίσουμε φυσικά την τιμητική φρουρά», είπε ο Γκουαρντιόλα. «Θα χαιρετήσουμε τη Λίβερπουλ, όταν έρθει στο σπίτι μας, με έναν απίστευτο τρόπο. Θα το κάνουμε γιατί το αξίζουν.»

Ο 49χρονος πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να βοηθήσει τη Σίτι να επιστρέψει ισχυρότερη την επόμενη σεζόν.

«Στον αθλητισμό πρέπει να ζήσεις στο μέλλον», είπε ο Γκουαρντιόλα. «Ποτέ δεν μπορείς να έχεις ένα μάτι σε αυτό που έχεις κάνει. Ποτέ δεν ξεχνάς ότι είμαστε ένας απίστευτος σύλλογος και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μάθεις. Νομίζω ότι γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο υποφέραμε αυτή τη σεζόν και θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε για την επόμενη περίοδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ