Στ. Πέτσας: Την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος φέρεται να παραδέχεται ο κ. Παππάς

«Ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και επίσης φέρεται να δηλώνει ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά, και μάλιστα πολλά λεφτά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αυτά, όπως επεσήμανε, αναφέρονται σε ανακοίνωση του επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αντίγραφο συνομιλίας του με τον πρώην υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση: «δεύτερον: επιβεβαιώνεται η από 26 Φεβρουαρίου 2020 του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή δύο υπουργοί συζητούσαν με επιχειρηματία για εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις. Κορυφαίοι υπουργοί δηλαδή συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Και ο κ. Πέτσας συνέχισε: «Τρίτον: ο κ. Νίκος Παππάς ζήτησε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο κ. Σταύρο Παπασταύρου να βγει να μιλήσει εναντίον της κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινού πρωθυπουργού. Αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής είναι πραγματικά τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους».

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει σήμερα αν τα γνώριζε όλα αυτά

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, «φαίνεται μάλιστα ότι ο τότε υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού κ. Τσίπρα γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους. Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας. Αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους αρμούς της εξουσίας όπως θα έλεγε και ο κ. Τσίπρας».

Μάλιστα, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, «ο κ. Παππάς, πρώην υπουργός Επικρατείας, φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους. Και ο κ. Τσίπρας; Πρωθυπουργός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Οφείλει να απαντήσει σήμερα».

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας, στέλνουμε μήνυμα για ένα ευχάριστο καλοκαίρι σε μια ασφαλή χώρα

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και τόνισε: «Η χώρα ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα της στην πορεία για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Την 1η Ιουλίου ανοίγουν για πτήσεις από το εξωτερικό όλα τα αεροδρόμια της χώρας και είμαστε καθόλα έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας. Διεκδικούμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια σαφώς μικρότερη πίτα και στέλνουμε μήνυμα για ένα ευχάριστο καλοκαίρι σε μια ασφαλή χώρα. Οι υγειονομικές υπηρεσίες και η Πολιτική Προστασία παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των εργαζόμενων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς και βεβαίως των επισκεπτών μας».

Όπως χαρακτηριστικά επανέλαβε: «Εκπτώσεις σε ζητήματα που αφορούν στη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή δεν γίνονται» και έκανε αναφορά σε όσα ο πρωθυπουργός επεσήμανε κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε την Κυριακή στην Πανομογενειακή τηλεδιάσκεψη Ελλήνων Ομογενών Ιατρών με θέμα την «εξάλειψη του COVID-19». Συγκεκριμένα επανέλαβε ότι, «η Ελλάδα είναι ασφαλής. Οι γιατροί μας και το κράτος έχουν πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία των πολιτών, αλλά και των επισκεπτών της χώρας μας. Η οικονομία μας έχει ξεκινήσει και ο Τουρισμός μας κάνει τα πρώτα οργανωμένα του βήματα. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα Πολιτικής Προστασίας μας επιτρέπει να ελέγχουμε την κατάσταση σε όλη την επικράτεια, ενώ ειδικά σχέδια έχουν καταστρωθεί, ώστε να εντοπίζεται, να ιχνηλατείται και να αντιμετωπίζεται κατάλληλα και γρήγορα κάθε ενδεχόμενο κρούσμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ