Φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων ελληνικής κατασκευής στο Γκάζι

Τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, που κατασκευάζει στην Ελλάδα παρουσίασε σήμερα ο Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Οι φορτιστές που κατασκευάζονται από την EEG, στις εγκαταστάσεις της στην Μάνδρα Αττικής για την Αμερικανική εταιρεία Blink, συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν:

– Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το «Στρατηγικό Σχέδιο για την Ανάπτυξη της Ηλεκτροκίνησης».

-Στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», όπου διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και το Φορέα του Πάρκου εκδηλώσεις για την ημέρα Περιβάλλοντος. Στο Παρκο εγκαθίσταται μόνιμα φορτιστής, για χρήση από τους επισκέπτες.

Ο Όμιλος EEG όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι μέλος του πανευρωπαϊκού δικτύου ηλεκτροκίνησης Hubject που παρέχει υπηρεσίες διασυνοριακής πρόσβασης (e-roaming), μεταξύ των κορυφαίων δικτύων ηλεκτροκίνησης σε Έλληνες οδηγούς στην Ευρώπη και σε οδηγούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα.

Οι φορτιστές του Ομίλου EEG μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιονδήποτε ιδιωτικό η δημόσιο φορέα ενδιαφέρεται να τοποθετήσει φορτιστές και παράλληλα μπορούν να συνδεθούν από οποιαδήποτε τοποθεσία με τις διεθνείς υποδομές του Hubject.

Συνδέονται επίσης στην πλατφόρμα της Blink (Blink International Platform), δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε οδηγό να γνωρίζει μέσω του κινητού του τηλεφώνου, που και πότε μπορεί να φορτίσει το ηλεκτρικό του όχημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ