Έ. Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση σκόπιμα επενδύει στον βούρκο

«Η κυβέρνηση καθοδηγεί έναν βούρκο κασετών και δήθεν σκανδάλων για να μην συζητούμε τα πραγματικά, τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Έχει επιλέξει να επενδύσει σε αυτόν τον βούρκο και το κάνει σκόπιμα», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στο «MEGA».

Την κατηγόρησε για «διαλυτικά» μέτρα για την εργασία που φέρνουν τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με απόλυση ή μεγάλη μείωση μισθού. Είπε ότι «με τις πολιτικές της κυβέρνησης επιστρέφουμε σε εποχές δευτέρου μνημονίου, εποχές ραγδαίας ύφεσης, εκτίναξης της ανεργίας, μείωσης του εισοδήματος των πολιτών και εργαζόμενων φτωχών». Ανέφερε ότι «η συντριπτική πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ» και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την ενίσχυσή τους με «άμεση ρευστότητα, μέσω μη επιστρεπτέας ενίσχυσης». Σημείωσε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί μέρος του «μαξιλαριού» που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και να πέσει στην πραγματική οικονομία, για να στηριχθούν οι μισθοί, οι θέσεις εργασίας και η λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση ότι «έχει φέρει ξανά σε πολύ σοβαρά ελλείμματα τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε πλεονασματικά» και «έχει αυξήσει δραματικά τις εκκρεμείς συντάξεις κατά τους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ». Αυτή τη στιγμή, είπε, «υπάρχει σοβαρός τριγμός στα ασφαλιστικά ταμεία και το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η ΝΔ θα κληθούν να το πληρώσουν οι πολίτες».

Είπε ότι αν ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει πρόωρες εκλογές, «θα το κάνει γιατί φοβάται τις κοινωνικές αντιδράσεις, οι οποίες θα ακολουθήσουν τη βαθιά οικονομική κρίση λόγω των δικών του επιλογών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ