“Βόμβα” Καλογρίτσα κατά Παππά: Τα 3 εκατ. ευρώ για να ανοίξει κανάλι

Σε αγωγή ο «κόκκινος εργολάβος» Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του “White House“ 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το το 2016!

Η αστική διαφορά δύο κατασκευαστικών εταιρειών, μίας ελληνικής (πτωχευμένης πλέον) και ενός πολυεθνικού κολοσσού ρίχνει λάδι στο ήδη εύφλεκτο πολιτικό σκηνικό. Τί σχέση, όμως, έχουν τα μπετά με την πολιτική; Η σύνδεση βρίσκεται στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που διεξήγαγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπό την εποπτεία του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά. Αυτό προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα. Οι αποκαλύψεις προκαλούν πολιτική θύελλα, με την κυβέρνηση να βάζει στο κάδρο και να καλεί σήμερα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να δώσει απαντήσεις. Ειδικότερα, σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφέρει:

«Πριν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο κ.Τσίπρας, ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο «μαγαζί», όπως έλεγε ο κ. Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων ανατριχιαστικών για τη Δημοκρατία μας πληροφορούνται οι Έλληνες.

Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς;

Αντί να λέει λόγια του αέρα, περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις του».

Ο πάλαι ποτέ φίλα προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό και την εποπτεία του Μαξίμου» τρία εκατομμύρια ευρώ από λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό, ώστε να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις άδειες, το 2016. Αυτό υποστήριξε σε αγωγή που εκδικάστηκε την Τετάρτη 1η Ιουλίου, μέσω των συνηγόρων του.

Ο εργολάβος, που είχε διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια κατά τον διαγωνισμό, αναφέρθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την κωδική ονομασία: «White House», δηλαδή «Λευκός Οίκος». Κατονόμασε, μάλιστα, τον Νίκο Παππά ως ενορχηστρωτή της σύναψης εικονικών συμβάσεων εκατομμυρίων.

Όλες αυτές οι αποκαλύψεις έλαβαν χώρα κατά την συζήτηση της αντιδικίας του με την εταιρεία Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC). Αυτή είναι που έχει προσφύγει κατά της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα, απαιτώντας την πληρωμή 3.000.000 ευρώ. Το ποσό αυτό υποστηρίζει ότι αντιστοιχεί σε προκαταβολή που φέρεται να έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος για ένα εμπορικό κέντρο που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House». Όταν ερωτήθη ποιο είναι το «White House», απάντησε στο δικαστήριο ότι πρόκειται για το Μέγαρο Μαξίμου και το Νίκο Παππά και ότι αυτά τα χρήματα ήταν προκαταβολή για τη συμμετοχή του ίδιου στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.