ΟΦΗ – Άρης 0-1 με “μπαλωθιά” Φετφατζίδη

Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης έκανε ο Άρης. Η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ για την 8η αγωνιστική των playoffs της Super League χάρη σε γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη στο 14ο λεπτό και είναι πλέον στο +5 από τους αντιπάλους του.

Ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους κιτρίνους ο Χούλιαν Κουέστα που απέκρουσε πέναλτι του Ζοάο Φιγκεϊρέδο στο 53ο λεπτό, έχοντας γενικότερα πολύ καλή παρουσία. Αντίθετα, ο Βραζιλιάνος ήταν μοιραίος για την ομάδα του, αφού πέρα από το χαμένο πέναλτι, είχε δοκάρι στο 77′, ενώ αποβλήθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

1. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 4-2-3-1 Ο ΣΙΜΟΣ, ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΕΝΙΝΓΚ
Ο Γιώργος Σίμος, ύστερα από τους δύο αγώνες κόντρα σε ΠΑΟΚ (2-2) και ΑΕΚ (2-0) που χρησιμοποίησε το 5-4-1, επέστρεψε στο αγαπημένο του 4-2-3-1. Ο Γιώργος Κουτρουμπής εξέτισε την τιμωρία του και βρέθηκε στο πλευρό του Κώστα Γιαννούλη στο κέντρο της άμυνας, ενώ από τη μέση και μπροστά ο μοναδικοί που αγωνίστηκαν και κόντρα στην Ένωση ήταν οι Πασχάλης Στάικος και Αντίλ Ναμπί.

Από την άλλη πλευρά, ο Μίχαελ Ένινγκ προχώρησε σε μία αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με την ήττα από τον Ολυμπιακό (2-4), καθώς ο Μιχάλι Κόρχουτ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οι επιλογές του Γερμανού τεχνικού είναι, άλλωστε, περιορισμένες, καθώς πολλοί από τους βασικούς παίκτες αποχώρησαν στα τέλη Ιουνίου.

2. Ο ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ
Ο ΟΦΗ μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, χάνοντας μία καλή ευκαιρία με τον Στάικο στο 8ο λεπτό. Στον αντίποδα, ο Άρης προσπάθησε να “χτυπήσει” κυρίως σε κόντρα επιθέσεις και δικαιώθηκε για την επιλογή του. Συγκεκριμένα, έξι λεπτά μετά τη χαμένη ευκαιρία του Στάικου, ο Κόρχουτ βγήκε υπέροχα στην αντεπίθεση, συνεργάστηκε με τους Μπρούνο Γκάμα και Ντανιέλ Μαντσίνι, στρώνοντας στον Γιάννη Φετφατζίδη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 με υπέροχο πλασέ.

Ο 29χρονος εξτρέμ είχε “κλείσει” στην Αλ Αΐν πριν από μία εβδομάδα, αλλά η μεταγραφή του -ευτυχώς για τον Άρη- ναυάγησε για οικονομικούς λόγους, με συνέπεια να επιστρέψει κανονικά στη διάθεση του Ένινγκ. Μάλιστα, η επιστροφή του είναι αρκετά εντυπωσιακή όσον αφορά στο σκοράρισμα, αφού μετά το γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό, σκόραρε και απέναντι στους Κρητικούς, φτάνοντας τα πέντε τέρματα (πέρα από τις εννιά ασίστ) σε 31 αγώνες με την κίτρινη φανέλα στο πρωτάθλημα.

3. “ΤΡΥΠΑ” ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΦΗ
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά η κεφαλιά του ανενόχλητου Φιγκεϊρέδο πέρασε πάνω από την εστία του Κουέστα. Αυτή ήταν κι η τελευταία καλή στιγμή για τους Κρητικούς στο πρώτο μέρος, αφού στη συνέχεια ανέλαβαν τα ηνία οι παίκτες του Ένινγκ και έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες για να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ.

Στο 34′ ο Γουάλι αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του στα σουτ των Μαρτίνες και Μαντσίνι, ενώ λίγα δευτερόλπετα αργότερα ο Λίντσλεϊ Ροζ δεν κατάφερε να σκοράρει με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση. Ο ΟΦΗ αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας, καθώς οι παίκτες του Άρη έβγαιναν διαρκώς στην πλάτη των Κουτρουμπή – Γιαννούλη, δημιουργώντας ρήγματα. Ωστόσο, οι προσπάθειες του Μπρούνο Γκάμα στο 42′ και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για τους κιτρίνους.

4. ΦΙΓΚΕΪΡΕΔΟ VS ΚΟΥΕΣΤΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ “2”
Στο δεύτερο μέρος, όπως και στο πρώτο, οι παίκτες του ΟΦΗ μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο και έψαξαν ένα γρήγορο γκολ. Μάλιστα, θα μπορούσαν να το πετύχουν πριν τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον Χούλιαν Κουέστα. Ο Φιγκεϊρέδο ανατράπηκε από τον Μπαγκαλιάνη μέσα στην περιοχή, ο Τσαγκαράδης -αφού πήρε το ΟΚ κι από το VAR για πιθανό οφσάιντ στην αρχή της φάσης- έδειξε το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε την εκτέλεση του Βραζιλιάνου επιθετικού.

Γενικότερα, το δεύτερο μέρος ήταν μία “μάχη” των δύο παικτών που έβγαλε νικητή τον Ισπανό. Στο 58ο λεπτό ο Φιγκεϊρέδο βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα, αλλά δεν έκανε καλό πλασέ, ενώ στο 62′ ο Ισπανός γκολκίπερ είπε “όχι” σε σουτ από πλάγια θέση του Ναμπί. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φιγκεϊρέδο δεν κατάφερε να νικήσει γι’ άλλη μία φορά τον Κουέστα, ο οποίος παραχώρησε κόρνερ, ενώ στο 77′ ήταν η σειρά του δεξιού δοκαριού να μην επιτρέψει στον Βραζιλιάνο επιθετικό να χριστεί σκόρερ.

5. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 0-2, ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΟΦΗ ΚΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΦΙΓΚΕΪΡΕΔΟ
Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Άρης θα μπορούσε να “καθαρίσει” τη νίκη, εκμεταλλευόμενος τα κενά που είχαν αφήσει οι γηπεδούχοι. Όμως, ο Μαντσίνι δεν ήταν ψύχραιμος στο τετ α τετ με τον Γουάλι, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ. Οι Κρητικοί έψαξαν το γκολ, πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φιγκεϊρέδο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μπαγκαλιάνη και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες σε ένα κρίσιμο σημείο.

Ουσιαστικά, ο Βραζιλιάνος φορ, που έχει ξεχωρίσει την εφετινή σεζόν, δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, αποτελώντας τον μοιραίο για την ομάδα του. Μετά την αποβολή, ο Άρης διαχειρίστηκε καλύτερα την κατάσταση, δεν απειλήθηκε και έφτασε σε μία σπουδαία νίκη που τον καθιστά το απόλυτο φαβορί για την πέμπτη θέση.

Γήπεδο: “Θ. Βαρδινογιάννης”

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μαρινάκης (87′ Μπράουν), Κουτρουμπής, Γιαννούλης (87′ Ζοάο Βίκτορ), Κοροβέσης, Μεγιάδο, Ναμπί (78′ Νοικοκυράκης), Στάικος (65′ Σεμέντο), Βαζ, Νέιρα, Φιγκεϊρέδο.

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Κόρχουτ (71′ λ.τρ. Σόουζα), Ματίγια, Σάσα, Μαρτίνες (80′ Μπακούτσης), Μπρούνο Γκάμα, Φετφατζίδης (85′ Διαμαντόπουλος), Μαντσίνι.

Σκόρερ: 14′ Φετφατζίδης

Κίτρινες: 29′, 90 +3′ Φιγκεϊρέδο, 38′ Μεγιάδο, 53′ Γιαννούλης, 81′ Νέιρα, 90 +2′ Κουτρουμπής / 31′ Κόρχουτ, 52′ Μπαγκαλιάνης, 68′ Μαντσίνι, 90 +5′ Κουέστα

Κόκκινες: 90 +3′ Φιγκεϊρέδο

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)

4ος: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)

AVAR: Μιχάλης Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής).

Πηγή: sport24.gr