Τράπεζες: Παρατείνουν χρονικά τα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και ιδιώτες

Την παράταση των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και ιδιωτών που πλήττονται άμεσα και έμμεσα από την παρούσα κρίση, και την παροχή διευκολύνσεων για την πληρωμή των δόσεων των δανείων τους έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020, ανακοίνωσαν οι Ελληνικές Τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ. Προσηλωμένες – όπως αναφερεται σε σχετική ανακοίνωση- στην ενεργό, άμεση και αποτελεσματική στήριξη της ελληνικής οικονομίας, δεδομένης και της ευελιξίας που παρέχουν οι αρμόδιες εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕΤ, για νομικά και φυσικά πρόσωπα που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση, οι ελληνικές τράπεζες θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων κεφαλαίου ή και των τοκοχρεωλυτικών δόσεων μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020. Κατά τα λοιπά, ως προς τους όρους και προϋποθέσεις, ισχύουν οι προηγούμενες ανακοινώσεις της ΕΕΤ της 17ης και 19ης Μαρτίου 2020.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με το πιστωτικό ίδρυμα που συνεργάζονται, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ