Άδ. Γεωργιάδης: Άμεσα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις

Σχεδιάζονται, άμεσα, καινούρια προγράμματα από το ΕΣΠΑ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός σε ερώτηση σχετικά με τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είπε:

«Για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις σχεδιάζουμε άμεσα καινούρια προγράμματα ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κεφάλαιο κίνησης – ας το πούμε έτσι -, επιχειρήσεις που είναι αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα. Θα το ανακοινώσουμε μόλις είμαστε έτοιμοι στις λεπτομέρειές του και πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά».

Για τα χρηματοδοτικά εργαλεία ο υπουργός τόνισε:

«Χθες ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος του εγγυοδοτικού. Έγινε η προκήρυξη. ‘Αρα σε 15 μέρες θα μπορούν πάλι οι επιχειρήσεις να κάνουν αιτήσεις και να παίρνουν χρήματα εγγυοδοτικού. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ξεκινάει και το υπόλοιπο 1 δισεκατομμύριο του ΤΕΠΙΧ. ‘Αρα, από το μήνα Μάιο μέχρι σήμερα που ξεκίνησαν τα εργαλεία της Αναπτυξιακής Τράπεζας, έχουν ήδη εκταμιευτεί 5,2 δισεκατομμύρια. Αυτά τα χρήματα τα έχουν λάβει επιχειρήσεις που συνολικά κάνουν τζίρο 110 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας».

Σε ερώτηση για τις καταλήψεις στα σχολεία ο υπουργός σημείωσε:

«Τα παιδιά δεν μαθαίνουν γράμματα στην κατάληψη, τα παιδιά μαθαίνουν γράμματα στο σχολείο. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι αυτή η μόδα της κατάληψης που γέννησε στην Ελλάδα ως και έναν καταληψία Πρωθυπουργό, δεν μας πήγε πολύ καλά και πρέπει κάποτε να τελειώσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ