Άρης – Λαμία 3-1: Άργησε αλλά γύρισε τον αγώνα

Με νίκη ξεκίνησε τη φετινή Super League ο Άρης, παρότι μέχρι το 71′ βρισκόταν πίσω στο σκορ από τη Λαμία. Η ομάδα της Φθιώτιδας προηγήθηκε με πέναλτι του Ρόμανιτς, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι “κίτρινοι” ανέβασαν την απόδοσή τους και κατέκτησαν τη νίκη με 3-1.

1. ΡΟΜΑΝΙΤΣ, BACK TO BACK
Ο Ένινγκ κατέβασε τον Άρη με διάταξη 4-3-3 και τον Μαντσίνι στην κορυφή. Η Λαμία με 4-4-2. Πιο σοβαρή και όχι τόσο επιπόλαιη στο ξεκίνημά της όπως η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που είδε τον Βιγιάλμπα να απειλεί στο 2′ και στο 7′. Και στο 13′ με ον Βασιλόγιαννη. Οι “κίτρινοι” είχαν κατοχή, αλλά αδυνατούσαν να παράξουν τελική, ενώ η ομάδα του Γιώργου Πετράκη έπαιζε εξαιρετικά την κόντρα επίθεση και σε μία από αυτές ήρθε το γκολ.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ των γηπεδούχων, ο Βιγιάλμπα έφυγε στην αντεπίθεση, την κατάλληλη στιγμή πέρασε στον Βασιλόγιαννη και αυτός ανατράπηκε από τον Κουέστα, όταν επιχείρησε να τον περάσει. Ο Λάζαρ Ρόμανιτς, όπως και πέρυσι, πέτυχε το πρώτο γκολ της Super League. Πέρυσι με τον Παναθηναϊκό, φέτος κόντρα στον Άρη. Ο Κουέστα λίγο έλειψε βέβαια να διώξει, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (38′). Το μόνο που κατάφερε στο πρώτο μισό ο Άρης ήταν να απειλήσει στο 36′ με σουτ του Μαντσίνι.

2. ΤΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Δεν έγιναν αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Άρης μπήκε δυναμικά με σκοπό να ισοφαρίσει. Επτά λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μισού ο Ένινγκ αποφάσισε να κάνει δύο αλλαγές και να αλλάξει διάταξη. Ο Λόπεθ αντικατέστησε τον Σάκιτς και ο Μπαγκαλιάνης τον Ματίγια.

Ο Ροζ πέρασε δεξιός μπακ, ο Μπαγκαλιάνης στόπερ, αμυντικοί μέσοι ήταν πια οι Σάσα – Τζέγκο, ο Γκάμα δεκάρι, ο Φέτφα δεξιός εξτρέμ, ο Μαντσίνι αριστεράός και ο Λόπεθ στην κορυφή. Το 4-3-3 είχε γίνει 4-2-3-1. Από το 60′ και μετά άρχισε να ισορροπεί η Λαμία έχοντας δεχτεί πρέσινγκ από τους “κίτρινους”.

3. ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΥΤΟΓΚΟΛ, ΜΕΤΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ
Ο Ισπανός επιθετικός Κρίστιαν Λόπεθ παραλίγο να βάλει αυτογκόλ στο ντεμπούτο του. Στο 63′ η κεφαλιά του στην προσπάθεια να απομακρύνει λίγο έλειψε να πάει στα δίχτυα του Κουέστα. Στο 72′ τελικά ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 1-1. Ο Φετφατζίδης εκτέλεσε φάουλ και ο Ίβηρας φορ με κεφαλιά έγραψε το 1-1. Έγινε έλεγχος της φάσης στο VAR για να διαπιστωθεί πως δεν ήταν οφσάιντ και πράγματι καλυπτόταν. Ιδανικότερη πρώτη συμμετοχή με τον Άρη δεν θα μπορούσε να κάνει ο ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε για να αποτελέσει τον αντί – Ιντέγε, δηλαδή τον βασικό στράικερ.

4. ΤΑ ‘ΣΠΑΣΕ Ο ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ
Ο Φακούντο Μπερτόγλιο έκανε κι αυτός ντεμπούτο με τον Άρη. Τον έβαλε ο Ένινγκ στο 71′ αντί του συμπατριώτη του Μαντσίνι. Όσο έπαιξε αποδείχθηκε καθοριστικός απέναντι στην πρώην ομάδα του. Στο 76′ ανατράπηκε από έναν άλλο Αργεντινό, τον Βιγιάλμπα και ο Γκάμα έκανε το 2-1 στο 78′. Ανατροπή μέσα σε επτά λεπτά για τους κίτρινους.

Στο 88′ ήταν ο Γκάμα που έκανε… δώρο στον Μπερτόγλιο. Του έδωσε φοβερή πάσα, ο Αργεντινός έφυγε στην κόντρα, πέρασε και τον Επασί και πλάσαρε προ κενής εστίας για το 3-1. Στο τέλος του αγώνα ο Άρης έπαιξε και με 4-4-2, μετά την είσοδο του Μάνου που επίσης έκανε ντεμπούτο. Αυτό το σκορ διατηρήθηκε μέχρι τέλους και ο Άρης ξεκίνησε νικηφόρα το φετινό πρωτάθλημα.

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Σάκιτς (52′ Λόπεθ), Ροζ, Ντάτκοβιτς, Γκανέα, Σάσα, Ματίγια (52′ Μπαγκαλιάνης), Τζέγκο, Γκάμα, Φετφατζίδης (90′ Μάνος), Μαντσίνι (71′ Μπερτόγλιο).

ΛΑΜΙΑ (Γ. Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέντζο (91′ Νικολόπουλος), Βύντρα, Νιάς (79′ Μπουλούλης), Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα, Βασιλόγιαννης (81′ Μπιανκόνι), Ρόμανιτς, Καραμάνος.

Σκόρερ: 72′ Λόπεθ, 78′ πεν. Γκάμα, 88′ Μπερτόγλιο – 38′ πεν. Ρόμανιτς

Κίτρινες: 18′ Σάκιτς, 62′ Σάσα, 65′ Ροζ – 23′ Σαραμαντάς, 48′ Βιγιάλμπα

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Διαιτητής VAR: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

Διαιτητής AVAR: AVAR: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών).

Πηγή: sport24.gr