Ά. Γεωργιάδης στο BLUE SKY: Η ελληνική οικονομία δεν θα άντεχε ένα δεύτερο lockdown

“Όσο συνεχίζεται η κρίση, τόσο μεγαλώνει η οικονομική ζημιά” παραδέχθηκε μιλώντας στο BLUE SKY και στην εκπομπή ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ με τη Λίνα Κλείτου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός εξέφρασε την ευχή να μην χρειαστεί ένα δεύτερο lockdown, καθώς όπως είπε η οικονομία δεν θα το άντεχε, χαρακτηρίζοντάς το, ύστατη επιλογή.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, εάν έχουμε το εμβόλιο έως το Δεκέμβριο, το 2021 θα έχουμε μεγάλη ανάπτυξη, σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύει να χαθεί και η επόμενη χρονιά.
Κληθείς να σχολιάσει τις δυσκολίες των πολιτών να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η κυβέρνηση σκέφτεται κάθε είδους μετρό που θα έχει λογική, για να συμπληρώσει με νόημα: “Ουκ αν λάβεις παρα του μη έχοντος”.

Αναφερόμενος στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως κρατάει μικρό καλάθι σημειώνοντας πως δεν παρασύρεται από τους τακτικισμούς της Τουρκίας.

Σχολιάζοντας το μεταναστευτικό και τις δηλώσεις Χρυσοχοϊδη στον Guardian για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα, ο υπ. Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει αλλαγή του κυβερνητικού σχεδίου για επιτάχυνση των απελάσεων.