Στ. Πέτσας στο BLUE SKY: Πάμε σε οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία

Θετικό είναι το ότι ο Ερντογάν επικαλείται το διεθνές δίκαιο, εκτίμησε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο BLUE SKY και την εκπομπή Παρεμβασεις με τη Λίνα Κλείτου, ενώ ξεκαθάρισε πως το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών ειναι σαφές, ότι όποιες μαξιμαλιστικές προτάσεις μπουν στο τραπέζι από την Τουρκία δεν θα γίνουν δεκτές. Παραλληλα σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που η γείτονα βρίσκει απεναντί της, τις ΗΠΑ.

Για το θέμα του συνωστισμού στα ΜΜΜ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα υπάρχει λυση στα προσεχή 24ωρα, χωρίς παντως να δώσει περισσότερες πληροφοριες και παραπεμποντας σε επίσημες ανακοινώσεις.

Σε ότι αφορά την οικονομία και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η κυβέρνηση εκανε άλματα στις δαπάνες για να στηρίξει μισθωτούς και συνταξιουχους. Ερωτήσεις σχετικα, ξεκαθαρισε πως “δεν θα αφήσουμε να γίνει χιονοστοιβάδα το βάρος των φορολογικών υποχρεώσεων”.

Ο κυβερνητικος εκπρόσωπος τόνισε πως θα αυξηθούν περαιτέρω οι μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ θα προχωρησουν και τα ξενοδοχεία καραντίνας, προκειμενου να μειωθεί η καταληψη των κλινων. Ο υπουργός παρα τω πρωθυπουργώ, χαρακτήρισε ευρύτερο θέμα των κλείσιμο των πλατειών, κάνοντας έκκληση σε όλους να προσεχουν παντού, ακόμη και στο σπίτι. Πάντως όπως δήλωσε ο κυβερνητικος εκπρόσωπος, αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται το θέμα του απαγορευτικού, το οποίο όμως μπορεί πάντα να επανέλθει στο τραπέζι. Ο

κ. Πέτσας, χαρακτήρισε παράξενο μείγμα τους αρνητές της μάσκας, σημειώνοντας ότι ακόμη και λίγοι, μπορεί να τινάξουν την προσπάθεια που γίνεται στον αέρα γι’αυτό και όπως είπε, πρεπει να είμαστε σκληροί.