Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία στη Νίκαια με τρεις νεκρούς

Σκηνές πανικού στη Νίκαια τη Γαλλίας νωρίτερα σήμερα το πρωΐ, όταν άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι μέσα στον καθεδρικό ναό Notre-Dame de Nice που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν τρεις νεκροί τουλάχιστον και πολλοί τραυματίες.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο δράστης τραυματίστηκε από τις αρχές και συνελήφθη. Το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης έχει αποκλειστεί.

Μια γυναίκα αποκεφαλίστηκε κατά την επίθεση, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη. Στη γαλλική αντιπροσωπεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, ανέφερε νωρίτερα στο Twitter ότι ένας ύποπτος συνελήφθη μετά την επίθεση που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα στην πόλη αυτή της Γαλλίας, από έναν άγνωστο με μαχαίρι κοντά σε μια εκκλησία, και εκτίμησε ότι πρόκειται να τρομοκρατική επίθεση.

Η επίθεση έρχεται στον απόηχο της έντασης μεταξύ του Εμμανουέλ Μακρόν και μουσουλμανικών χωρών για τα σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo για τον Μωάμεθ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ