Η ΔΕΗ παρουσίασε τη νέα εταιρική της ταυτότητα παρουσία του πρωθυπουργού

Τη νέα εταιρική ταυτότητα της ΔΕΗ παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Γιώργος Στάσσης σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Με σύνθημα «Ένα με το μέλλον», η ΔΕΗ μπαίνει σε μία νέα εποχή, πάντα με σεβασμό στην 70χρονη ιστορία της.

Η αλλαγή του λογοτύπου αναδεικνύει την ανανέωση του επιχειρησιακού προφίλ της Εταιρείας με τη στροφή στις ΑΠΕ, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, τις επενδύσεις στα δίκτυα και την ηλεκτροκίνηση και εκσυγχρονισμό της Εμπορικής της πολιτικής.

Η νέα εταιρική εικόνα της ΔΕΗ γίνεται πιο σύγχρονη για να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ελληνική αγορά ενέργειας, αντανακλώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Εταιρείας. Εμπεριέχει στοιχεία από τη μακρόχρονη ιστορία της ΔΕΗ και τη διαχρονική οπτική της ταυτότητα, αλλά παράλληλα αναδεικνύει τα στοιχεία του συνεχούς εκσυγχρονισμού, της ανανέωσης, της αέναης προσαρμογής.

Ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Αποδείξαμε ότι στην ανοιχτή οικονομία υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την πρόοδο. Και ότι ακόμη και υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες μπορεί να επιτευχθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός μιας δημόσιας επιχείρησης. Αρκεί να υπάρχει σχέδιο, αποφασιστικότητα και διαδικασίες. Και, πρώτα απ’ όλα, οι άνθρωποι που θα υλοποιήσουν αυτό το σχέδιο. Η ΔΕΗ, λοιπόν, μετατρέπεται με γοργά βήματα, σε μία δυναμική, ανταγωνιστική εταιρία με ανανεωμένο, υψηλά καταρτισμένο προσωπικό. Μια δημόσια επιχείρηση που αυξάνοντας τον πλούτο της, αυξάνει ταυτόχρονα, λόγω της στρατηγικής της σημασίας και τον εθνικό πλούτο. Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια στην ηγεσία και στα στελέχη της που το πέτυχαν, στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Στάσση, σε όλη την ηγεσία της ΔΕΗ η οποία βρίσκεται σήμερα μαζί μας, μαζί με τις θυγατρικές της, αλλά και σε κάθε εργαζόμενη και κάθε εργαζόμενο της επιχείρησης, ξεχωριστά (…) Θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει έναν όρο που δυστυχώς έχει φθαρεί, η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό και αθόρυβο success story.

Όλα αυτά αποτυπώνονται συμβολικά και στο νέο λογότυπο της ΔΕΗ ο οποίος παραπέμπει στον ήλιο και στην αέναη κίνηση. Ο νέος λογότυπος περιγράφει μια επιχείρηση η οποία πρέπει να είναι σε διαρκή κίνηση, σε διαρκή εξέλιξη, να είναι «ένα με το μέλλον». Γιατί το μέλλον της ΔΕΗ της ανήκει. Το μέλλον της ΔΕΗ μας ανήκει! Χρόνια πολλά, λοιπόν. Και πολλές επιτυχίες στη νέα πορεία της ΔΕΗ».

«Η ΔΕΗ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά πορεία της. Με έναν τρόπο όχι μόνο συμβολικό, αλλάζοντας το σήμα της, αλλά κυρίως με τρόπο ουσιαστικό: με την εξυγίανση της, με τον εκσυγχρονισμό της, με τη μετατροπή της σε μία εταιρεία που κοιτάζει μπροστά, στηρίζοντας τη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνει σήμερα η Ελλάδα. Και θέλω γι’ αυτό να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια αυτή. Τη διοίκηση της ΔΕΗ και τους χιλιάδες εργαζόμενούς της», τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

«Η ΔΕΗ είναι μια εταιρεία με σπουδαία ιστορία και συναρπαστικό μέλλον. Μια εγγύηση σταθερότητας και μια δύναμη αλλαγής. Η ΔΕΗ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία της. Αφήνει πίσω μια εποχή στασιμότητας και μετατρέπεται σε μια σύγχρονη ενεργειακή εταιρεία διεθνούς εμβέλειας. Η σημερινή (χθεσινή) εκδήλωση σηματοδοτεί αυτή ακριβώς την αλλαγή. Και σε αυτή την πορεία θα συνεχίσουμε. Προς όφελος της χώρας, του περιβάλλοντος, των καταναλωτών», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης, ο οποίος παρουσίασε επίσης τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρείας.