Μεγάλη νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ

Με ένα γκολ του Μαντσίνι από το 25′ οι Κίτρινοι πήραν σπουδαίο “διπλό” με 1-0 μέσα στο ΟΑΚΑ και υποχρέωσαν τους Πράσινους στην δεύτερη ήττα τους σε τρεις αγώνες!

Ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να ανοίξει το σκορ ύστερα από αδράνεια του Παναθηναϊκού στην μεσαία γραμμή και στην άμυνα, με τους Πράσινους να ανεβάζουν απόδοση στο δεύτερο, λόγω της εισόδου του Μακέντα στο ματς, να χάνουν τα… άχαστα, έχοντας και δοκάρι, αλλά τελικά να μην μπορούν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Το τελικό 0-1 σήμανε την τρίτη νίκη του Άρη στο πρωτάθλημα, αλλά και την δεύτερη ήττα του Τριφυλλιού, που μετά από τρεις αγώνες που έχει δώσει, έχει μόλις ένα βαθμό...

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τους Σένκεφελντ και Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας, τον Σάντσες δεξιά και τον Χουάνκαρ αριστερά. Στην μεσαία γραμμή πήραν θέση οι Κουρμπέλης, Μπουζούκης και Αλεξανδρόπουλος, στις πτέρυγες ήταν οι Αϊτόρ και Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Καρλίτος, με τον Μακέντα να μένει εκτός.

Από πλευράς Άρη ξεκίνησαν οι Μπουσέ, Σάκιτς, Γκάνεα, Δεληζήσης, Ροζ, Ματίγια, Τζέγκο, Ματέο, Μπρούνο Γκάμα, Μπερτόλιο και Λόπες.

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (72’ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (63’ Σαβιέρ), Αϊτόρ (71’ Μακέντα), Καρλίτος.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ροζ, Γκάνεα, Τζέγκο, Ματίγια (81’ Σούντγκρεν), Μαντσίνι (60’ Σάσα), Μπερτόλιο (60’ Γκαρσία), Γκάμα (81’ Μάνος), Λόπεθ (90’ Μπαγκαλιάνης).

Το ματς

Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο στο ξεκίνημά του, χωρίς τις πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο, αλλά να έχει πρόβλημα στην κυκλοφορία και την ανάπτυξη από την άμυνα και προς τα μπροστά. Στο 18′ σημειώθηκε η πρώτη καλή φάση του ματς, όταν ο Μαντσίνι έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που σόκαρε τον Παναθηναϊκό στο 25′, όταν ο Άρης έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, αυτή έφτασε στον Τζέγκο και αυτός έβγαλε στον Μαντσίνι σε… ανοιχτή άμυνα και αυτός αφού πέρασε τον Διούδη, πλάσασε για το 0-1.

Το γκολ έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον Άρη, που είχε ακόμα μία καλή στιγμή με τον Γκάμα στο 35′, αλλά ο Διούδης είπε “όχι”, με τον Παναθηναϊκό να χάνει την πρώτη σημαντική στιγμή του στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Βέλεθ βρέθηκε μέσα στην περιοχή μετά από κόρνερ, σούταρε, όμως ο Δεληζήσης απομάκρυνε πάνω στην γραμμή κρατώντας το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθώντας να φτάσει στο γκολ, όμως η πρώτη μεγάλη στιγμή του ήρθε στο 67′, όταν ο Χουάνκαρ βρήκε υπέροχα τον Χατζηγιοβάνη, αυτός έκανε πολύ καλό γύρισμα στον Αϊτόρ που προ κενής εστίας πλάσαρε άουτ!

Στη συνέχεια μπήκε στο παιχνίδι και ο Μακέντα, που έκανε αισθητή την παρουσία του στην άμυνα του Άρη και έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του Τριφυλλιού στο 78′, όταν σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο 88′ και πάλι ο Ιταλός έκανε την κεφαλιά λίγο έξω, ενώ ήταν αυτός που στο 95′ έκανε την προβολή, όμως ο Μπουσέ κράτησε το 0-1 με τρομερή απόκρουση.

Το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα κι έτσι ο Άρης πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, κάνοντας το κλίμα στον Παναθηναϊκό ακόμα πιο βαρύ, αφού οι Πράσινοι έμειναν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα για τρίτο σερί ματς.

Πηγή: sportdog.gr