Πάρτι στο Τορίνο η Μπαρτσελόνα 2-0 τη Γιουβέντους

Την αποχώρηση Μπαρτομέου γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο η Μπαρτσελόνα! Οι απελευθερωμένοι «μπλαουγκράνα» καθάρισαν 2-0 τη Γιουβέντους στο Τορίνο και ξεκαθάρισαν ποιος είναι αφεντικό στον όμιλο.

Στον απόηχο της παραίτησης του μέχρι πρότινος προέδρου, οι «μπλαουγκράνα» θύμισαν κάτι από τις παλιές καλές εποχές και πανηγύρισαν σημαντικό διπλό (2-0) επί της Γιουβέντους.

Μπαίνοντας φουριόζα στο παιχνίδι, η ομάδα του Κούμαν πολιόρκησε τους γηπεδούχους, προειδοποίησε με δοκάρι του Γκριεζμάν και γρήγορα… υλοποίησε την απειλή με σουτ του Ντεμπελέ (που χρειάστηκε κόντρα στον Κιέζα και τη βοήθεια της τύχης για να καταλήξει στα δίχτυα στο 14’).

Βέβαια η Γιουβέντους αντέδρασε και έφτασε αρκετές φορές κοντά στην ισοφάριση. Ωστόσο το VAR άφησε εκείνη και τον Μοράτα με τη γλύκα! Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Ισπανός φορ έκανε… χατ-τρικ σε ακυρωμένα γκολ (το πρώτο για χρήση του χεριού πριν σκοράρει και τα άλλα δυο για οφσάιντ).

Έτσι, η «γηραιά κυρία» όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά τιμωρήθηκε σκληρά από τους Καταλανούς. Αφού λοιπόν ο Ντεμιράλ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 85’, ο Μπερναρντέσκι υπέπεσε σε πέναλτι στον Φατί στο 90’ και ο Μέσι γιόρτασε και… προσωπικά την αποχώρηση Μπαρτομέου επιστρέφοντας στα γκολ από τη βούλα.

Την ίδια ώρα στην Ουγγαρία η Ντιναμό Κιέβου έχανε μέσα από τα χέρια της ένα μεγάλο διπλό. Ή μάλλον η μαχητική Φερεντσβάρος ήταν εκείνη που της το στέρησε.

Οι Ουκρανοί πίστεψαν ότι καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκαν με πέναλτι του Τσιγκάνκοφ στο 28’ (έπειτα από χέρι του Καρατίν) και κοντινό πλασέ τον Ντε Πένα στο 41’ από ασίστ του Μπουγιάλσκι.

Ωστόσο οι παίκτες του Σεργκέι Ρεμπρόφ δεν παραιτήθηκαν. Μείωσαν στο 59’ με ωραίο διαγώνιο σουτ του Ενγκουέν. Και εκμεταλλευόμενοι άψογα την απευθείας αποβολή του Σίντορτσουκ στο 86’ (για σκληρό τάκλιν), απέσπασαν την πολύτιμη ισοπαλία (2-2) στο 90’ με κοντινή προβολή του Μπολί.

Αποτελέσματα:

Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα 0-2

(14’ Ντεμπελέ, 90’+1’ πεν. Μέσι)

Φερεντσβάρος-Ντιναμό Κιέβου 2-2
(59’ Ενγκουέν, 90’ Μπολί – 28’ πεν. Τσιγκάνκοφ, 41’ Ντε Πένα)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

Μπαρτσελόνα 6 (7-1)
Γιουβέντους 3 (2-2)
Ντιναμό Κιέβου 1 (2-4)
Φερεντσβάρος 1 (3-7)

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Μπαρτσελόνα-Ντιναμό Κιέβου
Φερεντσβάρος-Γιουβέντους

Πηγή: sport-fm.gr