Παρέμβαση μελών του Ρουβίκωνα στο ιατρείο της λοιμοξιωλόγου Ελ. Γιαμαρέλλου

Εισβολή στο γραφείο της γνωστής λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου πραγματοποίησε χτες Σάββατο, ομάδα της Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας, με αφορμή δηλώσεις της σχετικά με τον κορωνοϊό, και την θεία κοινωνία.

Έξι μέλη της συλλογικότητας και συγκεκριμένα δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες, μπήκαν στο ιατρείο της κ. Γιαμαρέλλου, κάνοντας της επικριτικές παρατηρήσεις για τις δηλώσεις της περί θείας κοινωνίας και για υποδείξεις της προς τους πολίτες να πηγαίνουν με τα πόδια όταν έχει πολύ κόσμο στα μέσα μεταφοράς.

Ο διάλογος μεταξύ των εισβολέων και της λοιμωξιολόγου καταγράφεται σε βίντεο που ανάρτησαν οι ίδιοι στην ιστοσελίδα της ομάδας.

Σε κείμενο τους εξηγούν τους λόγους της ενέργειας τους, επικαλούνται αντιεπιστημονική στάση της λοιμωξιολόγου, αναφέροντας εκτός των άλλων ότι «η κυρία “ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας” Ελένη Γιαμαρέλλου έχει επιδείξει σθεναρά την ανευθυνότητά της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο από τις δηλώσεις της που αφορούσαν στη Θεία Ευχαριστία, μέχρι τις δηλώσεις της για τα ΜΜΜ».

Η ανακοίνωση της ομάδας καταλήγει: «Είμαστε απέναντι σε όσους/ες θέλουν την κοινωνική βάση υπεύθυνη για όσα θα συμβούν και όσα συμβαίνουν. Είμαστε δίπλα σε όσους/ες έχουν ανάγκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ