Σύγκρουση φορτηγού πλοίου με πολεμικό έξω από το λιμάνι του Πειραιά

Από παραπλέον πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού περισυνελέγη το πλήρωμα του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ» στο οποίο σημειώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων έπειτα από σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια, έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα του πολεμικού πλοίου που μετέφερε συνολικά 27 άτομα που διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Στο «Καλλιστώ», που έχει πάρει κλίση, και είναι πλέον σταθερή η κατάστασή του παραμένουν τέσσερα άτομα του πληρώματος, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης. Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Στο σημείο βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

Ξεκίνησε η επιχείρηση ρυμούλκησης του ναρκοθηρευτικού “Καλλιστώ”. Καλά στην υγεία του το πλήρωμα του πολεμικού σκάφους

Ξεκίνησε πριν από λίγο η ρυμούλκηση του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ», που συγκρούστηκε με το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Το «Καλλιστώ» έχει πάρει κλίση λόγω της εισροής υδάτων, ωστόσο η κατάστασή του είναι πλέον σταθερή και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΓΕΝ για την πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΝ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ