Μολδαβία – Ελλάδα 0-2 με μπροστάρηδες Φορτούνη και Μπακασέτα

Στη θεωρία η Εθνική όφειλε να περάσει με… περίπατο το βράδυ της Κυριακής από το Κισινάου, δεδομένης της χαμηλής δυναμικότητας της αντιπάλου ομάδας. Κάτι, άλλωστε, που μαρτυρά και το γεγονός ότι στην κατάταξη της UEFA η Μολδαβία είναι πάνω από μόλις τέσσερις άλλες χώρες: Τη Μάλτα, το Λιχτενστάιν, το Γιβραλτάρ και το Σαν Μαρίνο…

Στην πράξη, η «γαλανόλευκη» έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε: «Καθάρισε» το ματς μέσα σε 9 λεπτά στο α’ ημίχρονο δείχνοντας αρετές σε δημιουργία και εκτέλεση, με συνέπεια να έχει την άνεση να κάνει συντήρηση δυνάμεων στην επανάληψη ενόψει και του βαρυσήμαντου αγώνα της προσεχούς Τετάρτης (18/11) κόντρα στη Σλοβενία, όπου θα παίξει και την πρωτιά στον 3ο Όμιλο της League C.

Το διπλό της Εθνικής με 0-2 στη Μολδαβία οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στο δίδυμο των Κώστα Φορτούνη και Τάσου Μπακασέτα. Οι δυο τους είχαν δείξει και στο πρόσφατο φιλικό με την Κύπρο ότι συνεργάζονται άψογα και το έπραξαν ξανά στο Κισινάου, με άριστα αποτελέσματα.

Το ματς έκρινε η «οβίδα» του -αναγεννημένου στις τελευταίες εμφανίσεις του- Φορτούνη στο 32′ και το ωραίο αριστερό πλασέ του Μπακασέτα στο 41′ (από ασίστ του άσσου του Ολυμπιακού). Στο β’ μέρος ο Φαν’τ Σιπ απέσυρε εύλογα τον Φορτούνη ενόψει και της Σλοβενίας, η Εθνική έριξε… στροφές χωρίς πάντως να κινδυνεύσει σε κανένα σημείο του ματς, για να έρθει ήρεμα και φυσιολογικά το τελικό 0-2…

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ
ΜΟΛΔΑΒΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 0-2

Γήπεδο: Στάδιο Ζίμπρου

Σκόρερ: 32′ Φορτούνης, 41′ Μπακασέτας

Διαιτητής: Φραν Γιόβιτς (Κροατία)

Κίτρινες κάρτες: 61′ Ζαρντάν, 90’+1′ Πόσμακ – 47′ Μαυρίας

Κόκκινες κάρτες: –

Οι συνθέσεις

ΜΟΛΔΑΒΙΑ (Ενγκίν Φιράτ): Ναμάσκο, Ζαρντάν, Πόσμακ, Άρματς, Ρεάμπτσιουκ, Τσεμποτάρου (46′ Α. Επουρεάνου), Ιονίτσα (83′ Μποϊτσιούκ), Ράτσα (62′ Τσούρκαν), Κόσιουκ (46′ Καϊμάκοφ), Σπατάρου, Νταμασκάν (71′ Ντρος).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (62′ Κυριακόπουλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης, Λημνιός (78′ Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Φορτούνης (65′ Τζόλης), Παυλίδης (78′ Γιακουμάκης).

Πηγή: fosonline.gr