Home News “Πισώπλατο” χτύπημα για την Λεπέν: Αποχώρησε από την πολιτική η Μαριόν

“Πισώπλατο” χτύπημα για την Λεπέν: Αποχώρησε από την πολιτική η Μαριόν

Σεισμό προκάλεσε στο “Εθνικό Μέτωπο” της Γαλλίας η είδηση της αποχώρησης από την πολιτική της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.
Η διάδοχος του κόμματος, λίγα 24ωρα μετά την ήττα της ακροδεξιάς φαίνεται να αποφάσισε να απομακρυνθεί από τη πολιτική για προσωπικούς λόγους ενώ διευκρίνυσε ότι η επιθυμία της είναι να αλλάξει τρόπο ζωής.
«Δεν θα ήθελα κάποια στιγμή κόρη μου να πει “κυρία”» είπε η Μαριόν Λεπέν ενώ τόνισε πως ήθελε να βρεθεί κοντά στην κόρη της κάτι που αποφάσισε λίγες εβδομάδες πριντ ις βουλευτικές εκλογές.

Η αποχώρηση της από το κόμμα βάζει τρικλοποδιά στην θεία της, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”.
Η Μαριόν ήταν το “νούμερο” τρία στο κόμμα της ακροδεξιάς ενώ οι σχέσεις της δεν ήταν ιδιαίτερα καλές με το “νούμερο δυο” του κόμματος, Φλοριάν Φιλιπό.
Η Μαριόν είναι «κόκκινο πανί» για τον Φιλιπό, δηλωμένο γκέι, κυρίως όμως για τον παππού της, Ζαν Μαρί Λεπέν.

Ο πατριάρχης του ακροδεξιού “Εθνικού Μετώπου” έκρινε πως η απόσυρση της Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν από τα πολιτικά της καθήκοντα αποτελεί μια «λιποταξία» με ενδεχόμενες τρομακτικές επιπτώσεις: «Εάν δεν έχει κάποιον πολύ σοβαρό λόγο για αυτήν την απόφαση, θεωρώ ότι πρόκειται για λιποταξία», τόνισε ο παππούς της σε μια συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”. «Πιστεύω ότι η Μαριόν έπρεπε να λάβει αυτήν την απόφαση πιο πριν ή να περιμένει λίγο διότι βρισκόμαστε σε προεκλογική εκστρατεία. Η χώρα αναμένει την ετυμηγορία της κάλπης. Εν μέσω της προεκλογικής μάχης, ένα από τα πλέον δημοφιλή και αξιοθαύμαστα στελέχη του κόμματος δειλιάζει, αυτό μπορεί να έχει τρομακτικές επιπτώσεις» τόνισε.

Exit mobile version