Home News Σαλμάν Αμπέντι, ο τζιχαντιστής που σκότωσε 22 ανθρώπους στο Μάντσεστερ(φωτο)

Σαλμάν Αμπέντι, ο τζιχαντιστής που σκότωσε 22 ανθρώπους στο Μάντσεστερ(φωτο)

Τα ξημερώματα της Τρίτης 23/05, ο 22 χρονος Σαλμάν Αμπέντι αιματοκύλησε το Μάντσεστερ, όταν ανατίναξε την κεντρική έξοδο της συναυλίας της Αριάννα Γκράντε.
Οι αστυνομικές αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες του αφού συνέλαβαν αυτόν και τον αδερφό του. Επίσης, οι αρχές, σύμφωνα με τον Guardian, έχουν στην διάθεσή τους βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τον δράστη να μπαίνει στο χώρο της συναυλίας και να πυροδοτεί την βόμβα. Κατά το δημοσίευμα, ο μηχανισμός ήταν αυτοσχέδιος και ήταν τοποθετημένος μέσα σε μια τσάντα.
Ο 22χρονος φέρεται να είναι μπλεγμένος σε συμμορίες ενώ κοντινά του πρόσωπα αναφέρουν πως ριζοσπαστικοποιήθηκε στο Ισλάμ. Η οικογένειά του είναι βαθιά θρησκευόμενη και μοναχική και αποτελείται από πέντε ή έξι άτομα. Ο νεαρός ήταν το δεύτερο κατά σειρά παιδί. Ζουν στην Λιβύη, αλλά μετακόμισαν στο Λονδίνο πριν μια δεκαετία. Η οικογένειά του, τα Χριστούγεννα έφυγε για την Λιβύη αφήνοντάς τον πίσω μαζί με τον αδερφό του.
Οι Times του Λονδίνου δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση, μιας και δημοσίευμά τους αναφέρουν πως ο Αμπέντι έχει λάβει εκπαίδευση τρομοκράτη σε χώρα της Μέσης Ανατολής. Ενώ αναφέρει πως μόλις είχε επιστρέψει από την Λιβύη μετά από ταξίδι τριών εβδομάδων, χωρίς να αναφέρεται τι μπορεί να έκανε εκεί.
Από την άλλη, η Mirror υποστηρίζει πως είναι φίλος του Ράφαελ Χοστέι, γνωστού και ως Αμπού Κάκα αλ Μπριτάνι, μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Ο τελευταίος σκοτώθηκε το 2016 στη Συρία μετά από επίθεση με Drones.

Exit mobile version