Home News Τον περιμένουν πως και πως! Το πρώτο ταξίδι του Τραμπ στην Σουηδική...

Τον περιμένουν πως και πως! Το πρώτο ταξίδι του Τραμπ στην Σουηδική Αραβία

epa05784141 US President Donald J. Trump (R) waves with his wife Melania (L) and Japan's Prime Minister Shinzo Abe (C) after they arrived aboard Air Force One in West Palm Beach, Florida, USA, 10 February 2017. Trump invited Abe to visit his Mar-a-Lago estate in Palm Beach and to play golf. EPA/JOE SKIPPER .

Το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, θα κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για να εκφωνήσει ομιλία γαι το Ισλάμ. Στόχος του είναι να κοπάσει τις αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον μετά από μια εβδομάδα απανωτών αποκαλύψεων.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος την Ηνωμένων Πολιτειών θα φτάσει το μεσημέρι στην σαουδαραβική πρωτεύουσα έχοντας στο πλάι του, την Μελάνια αλλά και την Ιβάνκα.
Όταν κατέβουν από το αεροπλάνο τους περιμένει θερμή υποδοχή μιας και οι σουνίτες μονάρχες είχαν… θέματα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Μπαράκ Ομπάμα. Ο μεγιστάς όμως πέραν ότι τους τίμησε, κάνοντας την πετρελαϊκη μοναρχία για να ξεκινήσει το ταξίδι του, θα στείλει και σκληρό μήνυμα στο Ιράν. Θα καλέσει να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος έως και την Αλ Κάιντα που συνεχίζουν να προκαλούν βία και χάος ανέφερ ο Μακ Μάστερ, σύμβουλος σε εθνικά θέματα.
Κατά την επίσκεψη του Τραμπ αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις για συμφωνίες για εξοπλιστικά που θα αποφέρουν πολλά κέρδη στην αμερικανική αμυντική βιομηχανία.

«Το τεράστιο ερώτημα στην περίπτωση που η Σαουδική Αραβία υπογράψει συμφωνίες συνολικού ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι πώς θα πληρωθεί ο λογαριασμός, με τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου», προειδοποιεί ο Μπρους Ρίντελ, πρώην στέλεχος της CIA και σήμερα αναλυτής στο Brookings Institution.

Το ταξίδι του Τραμπ θα τον οδηγήσει επίσης, στο Ισραήλ, στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στο Βατικανό, στις Βρυξέλλες και στη Σικελία για τις συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ και της G7, όπου οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον θα ζητήσουν σαφείς δεσμεύσεις.

Exit mobile version