Home News Το “τρολάρισμα” του Μακρον στον Τραμπ! Τι έγραψε στο twitter (video)

Το “τρολάρισμα” του Μακρον στον Τραμπ! Τι έγραψε στο twitter (video)

.

Μακρον_προεδροςΟ Εμμανουέλ Μακρόν χρησιμοποιώντας ένα αγαπημένο σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ (“Make America Great Again”) τρόλαρε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την απόφασή που πήρε να αποσύρει τη χώρα του απ’ τη Συμφωνία των Παρισίων για το Κλίμα.

Σε δήλωσή του αργά το βράδυ της Πέμπτης και με ένα tweet ο Μακρόν κάλεσε τον κόσμο να «κάνει ξανά μεγάλο τον πλανήτη μας».

 Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε επίσης την πρόσκληση που είχε απευθύνει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας προς τους Αμερικανούς επιστήμονες να μετακομίσουν στη Γαλλία για να συνεχίσουν απερίσπαστα την έρευνά τους για την κλιματική αλλαγή.

«Απόψε οι ΗΠΑ έστρεψαν την πλάτη τους στον κόσμο», είπε ο Μακρόν. «Αλλά η Γαλλία δεν θα στρέψει την πλάτη της στους Αμερικανούς.»

Ο Μακρόν χτίζει προφίλ ισχυρού ηγέτη και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ μπαίνει στο στόχαστρό του.

Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος πρόεδρος έσφιξε τόσο δυνατά το χέρι του Αμερικανού ομολόγου του ώστε «άσπρισαν οι αθρώσεις τους», όπως μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ. Μάλιστα του κράτησε το χέρι όταν ο Τραμπ προσπάθησε δύο φορές να το τραβήξει. Αλλά υπήρξε και συνέχεια αργότερα, όταν ο Μακρόν φάνηκε να σνομπάρει τον Τραμπ προκειμένου να αγκαλιάσει θερμά την Άνγκελα Μέρκελ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρήκαν τον υπαίτιο – Ποιος ευθύνεται για την κατάρρευση του συστήματος της British Airways

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αναζητούν δεύτερο δράστη – Για το αιματοκύλισμα στο καζίνο στη Μανίλα

ΑΚΟΜΗ: Αποκλειστική συνέντευξη Πούτιν – Πότε θα μεταδοθεί

Exit mobile version