Home News «Μάχη» με τις φλόγες σε Αιτωλοακαρνανία και Μεγαλόπολη

«Μάχη» με τις φλόγες σε Αιτωλοακαρνανία και Μεγαλόπολη

Σε εξέλιξη οι δύο δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στον Ταξιάρχη Θέρμου στην Αιτωλοακαρνανία και στο Σανταμέρι Αχαΐας. Με εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις η μάχη της πυρόσβεσης και στους Αγίους Θεοδώρους Μεγαλόπολης. Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το μέτωπο στο Αργάσι Ζακύνθου.

Στη Μεγαλόπολη των Αγίων Θεοδώρων η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες βράδυ. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, μία υδροφόρα του δήμου και ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία καίει δασική έκταση, προσκρούει στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Δύσκολη η νύχτα και στον Ταξιάρχη Θέρμου. Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής πλησίασε κατοικημένες περιοχές, καθώς δεν τέθηκε υπό έλεγχο εξ αρχής.

Όπως μετέδιδε το agriniopress.gr, συντονισμένη επιχείρηση βρισκόταν χθες το βράδυ σε εξέλιξη για την ανάσχεση της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή, όπου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και υδροφόρες του Δήμου Θέρμου, πολλοί εθελοντές, αλλά και εναέρια μέσα.

Η προσπάθεια επικεντρώθηκε κυρίως στην απομάκρυνση της φωτιάς από κατοικημένες περιοχές στον οικισμό Λούστρα της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας του Δήμου Αγρινίου και του οικισμού Ταξιάρχη Θέρμου. Στον συντονισμό των επιχειρήσεων μετέχουν η Πυροσβεστική Αγρινίου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θέρμου, το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Θέρμου.

Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Τέγας, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και άλλοι αρμόδιοι.

Η πυρκαγιά έχει κάψει μέχρι στιγμής πάνω από 50 στρέμματα δασικής έκτασης.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 52 δασικές πυρκαγιές, η πλειοψηφία των οποίων, αυτή την ώρα, βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο.

Την ίδια ώρα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4) στους δήμους Τρίπολης και Μεγαλόπολης, αλλά και στις περιφερειακές ενότητες Αρκαδίας, Μονεμβασιάς, Ανατολικής Μάνης και Λακωνίας.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη πυρκαγιά στο Σανταμέρι Αχαΐας: Είναι η τέταρτη φορά που γίνεται «στόχος» φέτος

Exit mobile version