Δεν έχει τέλος η τραγωδία – 19 τα θύματα στην Δ. Αττική – Δήμαρχος Μάνδρας: “Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας”

Στους 19 νεκρούς ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία στη Δυτική Αττική, καθώς εντοπίστηκαν οι σοροί άλλων τριών ανδρών, με τους αγνοούμενους από έξι να υπολογίζονται πλέον σε τρεις.

Το πρώτο πτώμα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις επιχείρησης κοντά στη Μάνδρα και καταβάλλονται προσεκτικές προσπάθειες για την ανάσυρσή επειδή στο συγκεκριμένο σημείο έχει σημειωθεί διαρροή προπανίου.

Οι άλλες δύο σοροί, ανασύρθηκαν από το Λιμενικό στον κόλπο της Ελευσίνας, μεταφέρθηκαν και αναγνωρίστηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν 29χρονο και έναν 38χρονο που ήταν οδηγοί νταλίκας, καθώς και έναν 59χρονο κυνηγό. Τραγική σύμπτωση είναι το γεγονός ότι τον 29χρονο αναγνώρισε ο πατέρας του, ο οποίος εργάζεται στην ασφάλεια του νοσοκομείου.

Κριεκούκη: Γενική καταστροφή

Για γενική καταστροφή στη Μάνδρα Αττικής από τις πλημμύρες που στοίχισαν της ζωή σε 16 ανθρώπους, με έξι να είναι ακόμα αγνοούμενοι, έκανε λόγω νωρίτερα η δήμαρχος της περιοχής Ιωάννα Κριεκούκη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την ίδια, 2.000 νοικοκυριά έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά με “ζημιές που δεν επιδιορθώνονται. Όλα τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στον ρου των χειμάρρων έχουν επίσης καταστραφεί”.

“Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως ο δρόμος είναι “κομμένος” από 4 βυτιοφόρα που έχουν θαφτεί στη λάσπη. “Που είναι το έργο της Αθηνών-Θηβών;” αναρωτήθηκε, σημειώνοντας πως η γραφειοκρατία καθυστερεί την εκπόνηση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν εξαγγελθεί.

Η υλοποίηση των έργων που αφορούν στη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να γίνεται με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις , “πνίγεται κόσμος σε όλη την Ελλάδα (…) δεν μπορεί για μία γνωμοδότηση του δασαρχείου να απαιτούνται 3 και 5 χρόνια”, είπε χαρακτηριστικά.

Η καταγραφή των ζημιών προχωρά με αργούς ρυθμούς λόγω της σποραδικής καταρρακτώδους βροχής που δυσχεραίνει το έργο των συνεργείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποτάμια οι δρόμοι της Αθήνας – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

«Πνίγηκε» και η Σαλαμίνα! Καταστροφές και σε σπίτια! (16 φωτογραφίες)

Αίσιο τέλος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού στο Βαρικό Πιερίας (video)

Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο για τη φιλοξενία πληγέντων κατοίκων της Δυτικής Αττικής

Συνεχίζονται οι αυτοψίες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο