Πανικός στη Θεσσαλονίκη – Φίδι δίπλα σε καροτσάκια μεγάλου σούπερ μάρκετ

Φίδι

Κουλουριασμένο δίπλα στα καροτσάκια μεγάλου σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ένα φίδι προκαλώντας πανικό στους πελάτες, οι οποίοι δεν ήξεραν πώς να το διαχειριστούν. Εθελοντής από τη “Δράση για την Άγρια Ζωή” κλήθηκε άμεσα στο σημείο και απομάκρυνε το περίπου ενάμισι μέτρου φίδι.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Καλπάκη από τη “Δράση για την Άγρια Ζωή”, επρόκειτο για έναν έφιο, ένα άκακο ζώο που είχε τραυματισθεί, πιθανότατα από τις ρόδες των καροτσιών. «Το φίδι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης της οργάνωσης και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το απελευθερώσαμε στην περιοχή του Δέλτα Αξιού», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καλπάκης, διευκρινίζοντας ότι αυξάνονται οι κλήσεις για φίδια, εντός της πόλης, κάθε χρόνο την άνοιξη, οπότε και ζεσταίνει ο καιρός και ξυπνάνε από τη νάρκη.

«Γενικά, συναντά κανείς ερπετά μέσα στις πόλεις και σε χώρους όπως τα πάρκα», λέει χαρακτηριστικά συμβουλεύοντας τον κόσμο, όταν συναντά κάποιο φίδι, να μην το πειράζει και να καλεί τη “Δράση για την Άγρια Ζωή” και τους εθελοντές της ιστοσελίδας για την ελληνική ερπετοπανίδα herpetofauna.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στην Κω – Νεκρός αρχιλοχίας των Ενόπλων Δυνάμεων

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έγκλημα στο Σχιστό – Ισόβια για τον 53χρονο που σκότωσε την παρτενέρ του πάνω στην ερωτική πράξη

ΑΚΟΜΑ: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας – Έγιναν συλλήψεις μελών της γεωργιανής μαφίας