Home News Νέο «όχι» από τουρκικό δικαστήριο στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Νέο «όχι» από τουρκικό δικαστήριο στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Για πέμπτη κατά σειρά φορά οδηγήθηκαν χθες στο δικαστήριο ο ανθυπολοχαγός, Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, με το δικαστήριο να απορρίπτει το αίτημα αποφυλάκισής τους.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, μέσω των δικηγόρων τους υπέβαλαν αίτημα για αποφυλάκιση.

Το αίτημα κατατέθηκε στο πλαίσιο δικαιώματος που παρέχει η τουρκική νομοθεσία για επανεξέταση του θέματος κάθε μήνα.

Τους δύο Έλληνες επισκέφτηκε τη Δευτέρα στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία Christian Berger σε συνεννόηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η επίσκεψη κράτησε πάνω από δύο ώρες και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους Μητρετώδη και Κούκλατζη στους οποίους εξέφρασε την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά την υπόθεσή τους.

Διαβάστε, επίσης:Έλληνες στρατιωτικοί: Νέο «όχι» από την Τουρκία στο αίτημα αποφυλάκισης

Απάντηση Τσίπρα στις δηλώσεις Ερντογάν: «Απαράδεκτες οι αναφορές για ανταλλαγή! Να επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιωτικοί»

Δ. Καμμένος: «Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν θα είναι ποτέ προϊόν ανταλλαγής»

Έλληνες στρατιωτικοί: «Παραμυθάς» Ερντογάν, «γυμνή» η Άγκυρα! Όσα είπε στον Πούτιν

Exit mobile version