Τρία καλοκαιρινά ροφήματα που ενυδατώνουν τον οργανισμό!

Ο άνθρωπος, ζει έως και 50 μέρες χωρίς φαγητό. Χωρίς νερό, δεν μπορεί να ζήσει πάνω από μερικές μέρες. Ο άνθρωπος, αποτελείται σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από νερό. Το νερό είναι απαραίτητο στοιχείο στη ζωή όλων μας!!.. Αποτελεί πάνω από το 50% του βάρους ενός υγιούς ατόμου, ενώ όσο μικρότερη είναι η ηλικία ενός παιδιού, τόσο μεγαλύτερη και η αναλογία του σε νερό.

Αφήνουμε για λίγο τον καφέ στην άκρη και πίνουμε δροσερά ροφήματα που μας κάνουν καλό και αντικαθιστούν τα ποτήρια νερού που αρκετές φορές δεν πίνουμε. Τα ροφήματα που ακολουθούν τονώνουν  τον οργανισμό, μειώνουν την όρεξη και φυσικά ενυδατώνουν πλήρως.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Κρύο τσάι για τα αντιοξειδωτικά σας
Για δροσιά και απόλαυση τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες, το κρύο τσάι είναι η καλύτερη επιλογή μετά από το νερό. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ περιέχει τη μισή ποσότητα καφεΐνης από ένα φλιτζάνι καφέ και ταυτόχρονα ενυδατώνει τον οργανισμό και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντάς σας από τη φθορά και τη γήρανση. Προτιμήστε το χωρίς ζάχαρη για… μηδενικές θερμίδες και θυμηθείτε ότι για κάθε κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη που προσθέτετε, αυξάνετε τις θερμίδες κατά 20.

Smoothies για φρούτα και λαχανικά… αλλιώς
Μπορείτε να τα απολαύσετε σε άπειρους συνδυασμούς και αν είστε προσεκτικοί στις επιλογές σας, χωρίς να προσθέτετε ζάχαρη και περιορίζοντας τα φρούτα στο 1 φλιτζάνι, το αποτέλεσμα θα είναι δροσιστικό και άκρως υγιεινό. Συν τοις άλλοις, θα σας βοηθήσουν να καταναλώνετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά με τις βιταμίνες και τις φυτικές τους ίνες μέσα στην ημέρα. Οι θερμίδες τους εξαρτώνται από τους συνδυασμούς που θα κάνετε, γι’ αυτό προτιμήστε άπαχο (φυτικό) γάλα ή γιαούρτι στο μείγμα σας και επιλέξτε περισσότερα λαχανικά, για να μην ξεπεράσετε τις 200 θερμίδες.

Χυμούς φρούτων για τις βιταμίνες σας
Σίγουρα οι χυμοί υστερούν στο ότι δεν μας προσφέρουν τις φυτικές ίνες του φρούτου, οι οποίες χάνονται με το στύψιμο και στο ότι είναι πιο πλούσιοι σε απλά σάκχαρα. Το καλοκαίρι, όμως, είναι μια καλή λύση να στύψετε τα αγαπημένα σας φρούτα και να τα καταναλώσετε έναντι ενός αναψυκτικού, λαμβάνοντας όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων που επιλέγετε, σε ένα ποτήρι. Θυμηθείτε ότι ένα ποτήρι χυμού φρούτων έχει συνήθως τις διπλάσιες θερμίδες από το ίδιο το φρούτο, αφού για 1 ποτήρι χυμό απαιτούνται 3 ή και παραπάνω φρούτα.