Home News Μήνυμα Γλέζου με αφορμή την σημερινή κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Μήνυμα Γλέζου με αφορμή την σημερινή κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: «Η κλήση του γραμματέα της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνη για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις. Είναι αδιανόητο να καλείται σε εξηγήσεις αρχηγός κόμματος για την πολιτική του δράση και τη στήριξη κινητοποιήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά υπερασπίζεται τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών».

Το μήνυμα του Μανώλη Γλέζου έχει ως εξής:

«Η κλήση σε απολογία – με αφορμή τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς – στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, μετά από εισαγγελική παραγγελία, από την «Διεύθυνση ασφαλείας» της ΕΛ.ΑΣ. και από το «τμήμα προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού πολιτεύματος’! με την επίκληση άρθρων του ποινικού κώδικα όπως αυτός της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, είναι βόλι στη καρδιά των πολιτών και της Δημοκρατίας. Αποκαλύπτει τη λογική της κυβέρνησης, που αποπειράται να καταστείλει και να τρομοκρατήσει τους πολίτες που αντιστέκονται.Αυτές οι κλήσεις-προκλήσεις δεν έχουν όνομα, στοχεύουν σε όλους μας και πρέπει να απαντηθούν από όλους μας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η κλήση του κ. Λαφαζάνη έγινε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διευκρινίζει ότι το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας, «είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων που αφορούν στην παρεμπόδιση κρατικής λειτουργίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαφαζάνης έχει κληθεί να δώσει την απολογία την Τετάρτη, 26/09/2018.

Διαβάστε, επίσης:
Εξώδικο της Κωνσταντοπούλου προς τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις γερμανικές αποζημιώσεις – τί αναφέρει 

 

Exit mobile version