Home News Μεγάλες υλικές ζημιές στην Ζάκυνθο από τον σεισμό – Καθίζηση στο λιμάνι...

Μεγάλες υλικές ζημιές στην Ζάκυνθο από τον σεισμό – Καθίζηση στο λιμάνι του Αγ. Διονυσίου (Vid)

Υλικές ζημιές με τις σημαντικότερες αυτές που αφορούν την καθίζηση στον προβλήτα του Αγίου Διονυσίου αλλά και τη πτώση μικρών τμημάτων του κτηρίου στα Στροφάδια, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν νεότερης κατασκευής άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός των 6,5 ρίχτερ που σημειώθηκε περίπου στις 2 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα όμως με την γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πολιτών από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Υλικές ζημιές έχουν υποστεί κτίρια σε όλο το νησί.

Τον ισχυρό σεισμό ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί μεγάλης έντασης.

Σήμερα σχολεία και υπηρεσίες παραμένουν κλειστά.

Κλιμάκιο μηχανικών πραγματοποιούν ελέγχους αρχικά στα δημόσια κτήρια και ακολούθως σε κτήρια για τα οποία οι ιδιώτες ενημερώνουν για ζημιές.

Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ζακύνθου αναφέρει ότι “μετά τον ισχυρό σεισμό 6,4 ρίχτερ ο οποίος συντάραξε τους κατοίκους της Ζακύνθου, εκδόθηκε απόφαση Δημάρχου σύμφωνα με την οποία σήμερα, 26/10/2018 θα παραμείνουν κλειστές όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και όλα τα κτίρια των δημοσίων υπηρεσιών του νησιού μας.

Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών στις μετακινήσεις τους (να μην μετακινούνται άσκοπα) και τους συμβουλεύουμε να μην πανικοβάλλονται και να διατηρούν την ψυχραιμία τους .

Επίσης το Κοινωνικό Εστιατόριο, Παντοπωλείο και Φαρμακείο θα παραμείνουν ανοιχτά.”

Πηγή: zantenewstime.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο -τί αναφέρει ο Ευθύμιος Λέκκας

SOS από επιστήμονες: Έρχονται καταστροφικοί σεισμοί από το 2018

Σεισμοί, πλημμύρες ή ηλιακές καταιγίδες μπορούν να κόψουν το ρεύμα ακόμη και για μήνες

Exit mobile version