Σάλος με το golden boy του Μαξίμου – Ζητούνται απαντήσεις για τις σχέσεις του με την κυβέρνηση

Μείζον πολιτικό θέμα προκύπτει με τον Μάνο Πετσίτη που φέρεται να συστηνόταν ως κουμπάρος του Νίκου Παππά και από σερβιτόρος στην Καισαριανή εκτοξεύθηκε οικονομικά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ (στα Παραπολιτικά, το newsbomb και τον Ελεύθερο Τύπο), ενώ έχει φτάσει και στη Βουλή με ερώτηση που καταθέτει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γ. Μανιάτης. Ερωτήματα έχει θέσει και η Νέα Δημοκρατία και μάλιστα σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη επανήλθε στο θέμα ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Τα «ΝΕΑ» σήμερα αποκαλύπτουν το παρασκήνιο γύρω από το success story του μυστικοσύμβουλου του Νίκου Παππά αλλά και μία φωτογραφία που δείχνει τον κ. Πετσίτη σε ρόλο… Τσίπρα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου!

Όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα, ο κ. Πετσίτης, πέρα από τη στενή επαφή που έχει με πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών ανέπτυξε σχέσεις και με μεγάλους επιχειρηματίες και μάλιστα η οικονομική του κατάσταση άλλαξε εντυπωσιακά. Από σερβιτόρος σε πιτσαρία βρέθηκε να ζει σε μεγάλη βίλα με πισίνα στους πρόποδες της Πάρνηθας και να διάγει έναν πολυτελή βίο. Την περίοδο 2014-15 εντάχθηκε στο περιβάλλον του Νίκου Παππά με τον οποίο έχουν από παιδιά στενή επαφή (παιδικοί φίλοι, συμμαθητές και εν συνεχεία κουμπάροι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα).

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο κ. Πετσίτης όταν ήταν σερβιτόρος το 2013 είχε ετήσιο εισόδημα 5.000€. Κι όμως βρέθηκε το 2017 με ετήσιο εισόδημα από διάφορες πηγές στα 205.000€ και σύνολο απολαβών στη διετία 2016 – 2017 περί τις 380.000€.!

Επίσης, όπως γράφουν τα «Νέα», στις 30 Νοεμβρίου 2016 ο κ. Πετσίτης, φέρεται να δημιουργεί την ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία Boss Athens Single Member PC. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο σύστασης της εταιρείας, «σκοπός είναι οι υπηρεσίες παροχής επιχειρηματικών κι επενδυτικών συμβούλων διαχείρισης, υπηρεσίες ανεύρεσης πελατών, η παροχή επαγγελματικής και τεχνικής υποστήριξης και παροχή σύμβουλων» κ.λπ. Προκαλεί σειρά ερωτημάτων ο λόγος δημιουργίας της συγκεκριμένης εταιρείας (σ.σ.: εμφάνιζε ισολογισμούς της τάξης των 1.500 ευρώ).

«Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό σερβιτόρος στο επάγγελμα κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά του όνειρα και να ζει μια αξιοζήλευτη ζωή. Με ωραίες γυναίκες, γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς, τραπέζια σε trendy μαγαζιά της αθηναϊκής νύχτας, πανάκριβα κρασιά και ουίσκι (για τα οποία δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία σε σημείο… υπερβολής)» αναφέρουν τα δημοσιεύματα. Το in.gr έγραψε το Σάββατο, ότι στα μπαρ τον φώναζαν ο «Μανώλης του Παππά» και τα βασικά του στέκια ήταν δύο: Ένα στην οδό Τσακάλωφ κι ένα στα βόρεια προάστια.

Το όνομα του κ. Πετσίτη, ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν ο στενός πυρήνας των συνεργατών του κ. Τσίπρα έδινε προγνωστικά για το αποτέλεσμα.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσαν το 2015 «ΤΑ ΝΕΑ» έδειχνε ένα χαρτί με τις προβλέψεις λίγο πριν τα αποτελέσματα.

Αν και όλοι, ο αείμνητος Θοδωρής Μιχόπουλος, ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν συγκρατημένοι, ο μόνος που έπεσε απόλυτα μέσα στο αποτέλεσμα ήταν ο Μανώλης Πετσίτης, που έδινε τη Ν.∆. στο 28% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 35%.

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν επίσης ότι από φτωχός μισθωτός ο Μανώλης Πετσίτης βρέθηκε το 2016 να έχει έξι θέσεις απασχόλησης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο σκάνδαλο! Κι άλλη υπόθεση Φλώρου – Ισοβίτης αποφυλακίστηκε με πλαστά πιστοποιητικά

Επίθεση ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο ΔΕΠΑ: Ηθικοί αυτουργοί κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες