Κ. Μητσοτάκης: Θέλουμε να βελτιώνουμε καθημερινά τις ζωές των συμπολιτών μας

«Στην τοξικότητα των ημερών, στον διχαστικό λόγο των αντιπάλων μας εμείς αντιπαραβάλλουμε τη μετριοπάθεια, τον προγραμματικό μας λόγο και κυρίως τα έργα μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε συνάντηση με βουλευτές κομματικά στελέχη και τοπικούς παράγοντες που είχε στη Θεσσαλονίκη ενώ επισήμανε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

«Θα επιμείνω πάρα πολύ να μην ξεφύγουμε από αυτή την πορεία μας. Όσο και αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω στο 2012, η Ελλάδα του 2022 τους έχει γυρίσει την πλάτη, διότι έχουμε μάθει από τα παθήματα μας ως χώρα, θέλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, θέλουμε να προοδεύσουμε, θέλουμε να ανοίξουμε μία καινούργια αναπτυξιακή σελίδα για τον τόπο. Αυτή είναι η πολιτική της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αυτή την πολιτική συνεχίζουμε ως Νέα Δημοκρατία και αυτή την πολιτική οφείλουμε να υπηρετούμε όλοι μας απαρέγκλιτα”, είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Δεν μας ενδιαφέρουν οι στείρες αντιπαραθέσεις. Το τελευταίο το οποίο θέλουν να ακούν σήμερα οι πολίτες από την κυβέρνηση είναι οι τοξικές αντιπαραθέσεις οι οποίες οδηγούν νομοτελειακά και σε μία αποστροφή από την πολιτική. Δεν είναι αυτή η πολιτική την οποία εμείς εκφράζουμε. Δίνουμε έμφαση πρώτα και πάνω από όλα το αποτέλεσμα. Θέλουμε να βελτιώνουμε καθημερινά τις ζωές των συμπολιτών μας. Κι έχουμε ένα εξαιρετικά πλούσιο έργο όχι για να συγκρινόμαστε με τους προηγούμενους, αλλά για να αναμετριόμαστε με τις προκλήσεις του παρόντος και τις ευκαιρίες του μέλλοντος».

«Πιστεύω, όντως, ότι η Ελλάδα αλλάζει πίστα. Πιστεύω πραγματικά ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι μία δεκαετία στην οποία η Ελλάδα θα κάνει πολύ μεγάλα άλματα στο μέλλον. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών στο τέλος της τετραετίας θα έρθουμε να παρουσιάσουμε το κυβερνητικό μας έργο να συγκρίνουμε αυτή την τετραετία με την προηγούμενη τετραετία και να μιλήσουμε επίσης και για την επόμενη τετραετία γιατί το έργο μας δεν σταματάει. Τα σχέδια μας είναι πολύ φιλόδοξα για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε για να μπορούν να χωρέσουν σε μία τετραετία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κάλεσε τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη να είναι σε διάταξη μάχης όχι μόνο για να προετοιμαστούν για τις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας αλλά και για να προβάλλουν καθημερινά το κυβερνητικό έργο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο σε διάφορους τομείς, στην αντιμετώπιση της πανδημίας και της ακρίβειας και σημείωσε πως η μείωση της φορολογίας θα συνεχιστεί και ως το τέλος της τετραετίας θα έχουν υλοποιηθεί όλες οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει όταν εκλέχτηκε πρωθυπουργός.

Ειδικά για τα έργα στη Βόρειο Ελλάδα ο πρωθυπουργός είπε ότι προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και παρατήρησε: «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, η Μακεδονία αλλάζει, η βόρεια Ελλάδα αλλάζει. Και αλλάζουν με έργα όχι με μακέτες».

Χαιρετισμό στη συνάντηση απεύθυναν ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.