Home News Οργή Πούτιν μετά το σημείωμα Ζελένσκι μέσω Αμπράμοβιτς: «Θα τους τσακίσω»

Οργή Πούτιν μετά το σημείωμα Ζελένσκι μέσω Αμπράμοβιτς: «Θα τους τσακίσω»

Συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν είχε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς την περασμένη Τετάρτη στη Μόσχα κομίζοντας σημείωμα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως αποκαλύπτουν οι Times.

Την περασμένη Τετάρτη, ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Hawker 800XP απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με κατεύθυνση ανατολικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και εισερχόμενο στον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από το Σότσιμ, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Το ίδιο βράδυ, το ίδιο αεροπλάνο αναχώρησε από το αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας και επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη.

Στο σκάφος ήταν ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο ολιγάρχης και πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι FC, ο οποίος ενεργούσε ως ανεπίσημος απεσταλμένος του Προέδρου Πούτιν.

Στη Μόσχα, ο Αμπράμοβιτς συνάντησε τον Πούτιν, παρουσιάζοντάς του ένα χειρόγραφο σημείωμα από τον Πρόεδρο Ζελένσκι, το οποίο περιγράφει τους όρους με τους οποίους η Ουκρανία θα εξέταζε να συμφωνήσει προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος που διαρκεί ένα μήνα.

Η αρχική απάντηση του Πούτιν ήταν ξεκάθαρη: «Πες του ότι θα τους τσακίσω». Το ίδιο βράδυ ο Αμπράμοβιτς επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκε με Ουκρανό βουλευτή μεταφέροντάς του την απάντηση του Ρώσου προέδρου.

Παρά την αρνητική απάντηση Πούτιν, οι διαπραγματεύσεις μέσω αυτού του διαύλου συνομιλιών φέρονται να έχουν σημειώσει πρόοδο, σύμφωνα πάντα με τους Times.

Πηγή: ertnews.gr

Exit mobile version