Home News AUTO / MOTO Τι μας ετοιμάζει η BMW στο μέλλον

Τι μας ετοιμάζει η BMW στο μέλλον

Στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου IAA Mobility 2023 στο Μόναχο, το BMW Group θα παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις του συνεχιζόμενου μετασχηματισμού του στους πολύ σημαντικούς τομείς της ηλεκτροκίνησης, της ψηφιοποίησης και της κυκλικότητας. Τα πιο πρόσφατα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα των μαρκών BMW, MINI και BMW Motorrad, καθώς και τα Vision Vehicles και τα πρωτότυπα που προορίζονται για την κινητικότητα του μέλλοντος, υπογραμμίζουν την καινοτόμο δύναμη της εταιρείας. Στη χαραυγή μιας νέας εποχής στην ατομική κινητικότητα, το BMW Group πρόκειται να παρουσιάσει το τελευταίο του δημιούργημα, την BMW Vision Neue Klasse, που συγκεντρώνει την τεχνογνωσία ανάπτυξης του Ομίλου στους τρεις κρίσιμους τομείς της ηλεκτροκίνησης, της ψηφιοποίησης και της κυκλικότητας για το μέλλον.

Η έκθεση IAA Mobility διοργανώνεται στο Μόναχο για δεύτερη φορά προσφέροντας μια εξαιρετική ευκαιρία στο BMW Group και τις μάρκες του για την έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου όσον αφορά το μέλλον της ατομικής κινητικότητας με τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και με τους επισκέπτες της έκθεσης εκτός Μονάχου και άλλους ενδιαφερόμενους. Το IAA Mobility Summit στο εκθεσιακό κέντρο και το Open Space του BMW Group στην πλατεία Max-Joseph-Platz στην καρδιά του Μονάχου θα είναι οι κύριοι χώροι όπου η BMW, η MINI και η BMW Motorrad θα παρουσιάσουν τα νέα τους προϊόντα στις 5 – 10 Σεπτεμβρίου 2023. Δίπλα στην BMW Vision Neue Klasse θα φιγουράρει η αμιγώς ηλεκτρική BMW i5. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσελκύουν επίσης οι παγκόσμιες πρεμιέρες του νέου αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper, του νέου αμιγώς ηλεκτρικού MINI Countryman και του BMW CE 02 eParkourer.

Ηλεκτροκίνηση, ψηφιοποίηση, κυκλικότητα – στο επίκεντρο του BMW Group

Η παρουσία του BMW Group στην IAA Mobility 2023 κινείται σε δύο άξονες: από τη μία διαφαίνεται η αυστηρή προσήλωση της εταιρείας στην ηλεκτρική, ψηφιακή και κυκλική κινητικότητα για το μέλλον, από την άλλη αποκαλύπτεται η πρόοδος που έχει συντελεστεί στους κόλπους του σε αυτούς τους τομείς. Η BMW Vision Neue Klasse πλαισιώνεται από νέα μοντέλα που εκπροσωπούν όλες τις μάρκες του Ομίλου, των οποίων τα συστήματα ηλεκτροκίνησης, οι ψηφιακές καινοτομίες και η αποδοτική παραγωγή με λελογισμένη χρήση πόρων αντικατοπτρίζουν τη συνεχή εξέλιξη με ποικίλους τρόπους.

Τα νέα προϊόντα που ετοιμάζεται να λανσάρει η BMW περιλαμβάνουν τις plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 5. Η νέα BMW i7 Protection – το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό θωρακισμένο όχημα στην κατηγορία των πολυτελών sedan – κάνει επίσης το ντεμπούτο του στην IAA Mobility 2023.

Η MINI αποκαλύπτει για πρώτη φορά τα μέλη της νέας οικογένειας μοντέλων της με δύο παγκόσμιες πρεμιέρες, με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper και το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman να παρουσιάζονται αμφότερα στο Open Space. Ένα νέο μοντέλο με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση αποτελεί το highlight της BMW Motorrad στην πλατεία Max-Joseph-Platz. Σχεδιασμένο ως ένα πρωτοποριακό compact eParkourer, το νέο BMW CE 02 δίνει νέα ώθηση στην αστική κινητικότητα.

Η ιδέα της κινητικότητας μηδενικών εκπομπών ρύπων προάγεται μέσα από τα εκθέματα

Η IAA Mobility θα ανοίξει επίσημα τις πύλες της στις 5 Σεπτεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο του Μονάχου. Το εκθεσιακό περίπτερο του BMW Group θα βρίσκεται στο Hall A2, με την παρουσίαση της BMW Vision Neue Klasse να σηματοδοτεί την έναρξη της διοργάνωσης. Η αμιγώς ηλεκτρική θωρακισμένη BMW i7 Protection θα κάνει επίσης την πρώτη της εμφάνιση στο IAA Mobility Summit.

Το IAA Mobility Summit, με την ονομασία ‘Experience Connected Mobility’, απευθύνεται κυρίως σε εμπορικούς επισκέπτες. Στα πλαίσια αυτού θα παρουσιαστούν οι τάσεις και οι τεχνολογικές καινοτομίες για τη μελλοντική κινητικότητα κατά τη διάρκεια πολυάριθμων ομιλιών, παρουσιάσεων και συζητήσεων. Ένα από τα κεντρικά θέματα είναι η χρήση του υδρογόνου ως πηγή ενέργειας για τα σημερινά και μελλοντικά οχήματα. Η BMW είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα με την ανάπτυξη και δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες ενός Sports Activity Vehicle με σύστημα κίνησης κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Η BMW iX5 Hydrogen εκτίθεται επίσης στο Summit.

Η κινητικότητα μηδενικών ρύπων είναι επίσης το κεντρικό θέμα στο Open Space με τα μοντέλα που περιμένουν τους επισκέπτες. Η BMW διαθέτει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση σε όλες τις σχετικές κατηγορίες μοντέλων. Η μάρκα παρουσιάζει στο κοινό ολόκληρη τη γκάμα της, από το compact Sports Activity Vehicle BMW iX1 μέχρι τις BMW i4 και BMW i5, την BMW iX και το πολυτελές sedan BMW i7.

Το Open Space στην πλατεία Max-Joseph-Platz θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες από τις 5 έως τις 9 Σεπτεμβρίου από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Η είσοδος θα είναι δωρεάν. Επιπλέον, το BMW Welt θα συνεχίσει να αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις της αυτοκίνησης κατά τη διάρκεια της IAA Mobility 2023. Τα τρέχοντα μοντέλα των BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad δίνουν το παρών εδώ, μαζί με τις τελευταίες συλλογές BMW και MINI Lifestyle. Επιπλέον, από τις 2 Σεπτεμβρίου 2023, η BMW Lifestyle μαζί με την BMW M GmbH θα λειτουργήσουν ένα pop-up κατάστημα ‘GOODS WITH FREUDE’ στο εμπορικό κέντρο Hofstatt, επί της οδού Sendlinger Straße 10. Το κατάστημα, που απέχει μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το Open Space, θα διαθέτει γνωστά προϊόντα lifestyle καθώς και τη νέα συλλογή BMW Lifestyle.

Παγκόσμια πρεμιέρα: η BMW Vision Neue Klasse 

Στην IAA Mobility 2023, το BMW Group προσφέρει στους επισκέπτες μια πρώτη γεύση της Neue Klasse, της μελλοντικής γενιάς μοντέλων της BMW. Η BMW Vision Neue Klasse συνδυάζει καινοτομίες από τους τομείς της ηλεκτροκίνησης, της ψηφιοποίησης και της κυκλικότητας με το χαρακτηριστικό στυλ της BMW. Το Vision Vehicle προάγει το σχεδιασμό, τον έλεγχο, τη λειτουργικότητα, την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα σε άλλο επίπεδο, που σύντομα θα είναι διαθέσιμο στο δρόμο.

Κατά τη διάρκεια της IAA Mobility 2023, η BMW Vision Neue Klasse θα δώσει το παρών τόσο στο Summit όσο και στο Open Space. Το νέο Vision Vehicle ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες καινοτομίες που υιοθετεί το BMW Group σε βασικούς τομείς με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Ως εκ τούτου, βασίζεται στα BMW i Vision Circular και BMW i Vision Dee – τα οποία έχουν ήδη αναδείξει την τεχνογνωσία του BMW Group στους τομείς της κυκλικής οικονομίας και της ψηφιοποίησης – και συνδυάζει τις ιδιότητές τους με νέες εξελίξεις σε επίπεδο εξωτερικής και εσωτερικής σχεδίασης, εμπειρίας χρήστη και τεχνολογίας κίνησης και μπαταριών.

ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΤΑΣ

Exit mobile version