Ηράκλειο: Ζωή κόλαση για 82χρονη στα χέρια Ρουμάνας σε νοσοκομείο

βενιζέλειο

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η υπόθεση μιας ηλικιωμένης γυναίκας που νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την καταγγελία, μια 28χρονη Ρουμάνα η οποία είχε αναλάβει να “φροντίζει” την ηλικιωμένη κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο όχι μόνο δεν την φρόντιζε αλλά ασκούσε βίαιη συμπεριφορά σε βάρος της.
Το περιστατικό συνέβη στην Ά παθολογική κλινική του Βενιζέλειου νοσοκομείου και σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν η άτυχη 82χρονη φέρεται να πέρασε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια της 28χρονης Ρουμάνας. Όπως διαπίστωσαν συνοδοί άλλων ασθενών αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου η 28χρονη Ρουμάνα την χτυπούσε στα χέρια ενώ διαπιστώθηκαν και χτυπήματα στο σώμα της. Αμέσως ενημερώθηκε για το περιστατικό η οικογένεια της ηλικιωμένης που όπως ήταν αναμενόμενο, την απέλυσαν.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η “συνοδός” πρόσεχε την ηλικιωμένη και στο σπίτι της πριν μπει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν ήταν πιστοποιημένη αποκλειστική νοσοκόμα αλλά παράνομη εργαζόμενη. Από την πλευρά του ο Διοικητής των δύο Νοσοκομείων κ. Γιάννης Τασσόπουλος διέταξε να γίνει έρευνα πάνω στο θέμα αυτό.

Μάλιστα, στην επίσημη ανακοίνωση που μόλις εξέδωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου αναφέρονται τα εξής:

Σχετικά με το περιστατικό που αφορά κακοποίηση ασθενούς του Νοσοκομείου μας, σας γνωστοποιούμε ότι:
Ασθενής 82 ετών νοσηλεύθηκε στην Α Παθολογική Κλινική του Γ.Ν.Η. “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ”, συνοδευόμενη από άτομο που είχε αναλάβει τη φροντίδα της, στην οικία της. Την Κυριακή 7 Μαϊου, κατά την διάρκεια της βραδινής νοσηλείας υπέπεσε στην αντίληψη των Νοσηλευτών του Τμήματος απρεπή συμπεριφορά (έως και βίαιη) της συνοδού απέναντι στην ασθενή.
Ενημερώθηκε άμεσα η εφημερεύουσα Νοσηλεύτρια καθώς και η οικογένεια της ασθενούς, η οποία προέβη σε απομάκρυνση της συνοδού με τη βοήθεια της ασφάλειας του Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και του στενού περιβάλλοντος της, επίσης ουδέποτε στο χώρο του Νοσοκομείου η συνοδός έσβησε τσιγάρο στο σώμα της ασθενούς.
Γίνεται έρευνα γα να εξετασθούν όλα τα γεγονότα και ενδεχομένως το Νοσοκομείο να κινηθεί ποινικά εναντίον της.
Το Νοσοκομείο έχει ενισχύσει τις διαδικασίες ελέγχου των συνοδών και τυχόν αποκλειστικών νοσοκόμων με στόχο πάντα την ασφάλεια του ασθενούς.

Πηγή: ekriti