Η άγνωστη επίθεση στον Φλαμπουράρη – Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε

142

Λίγες ώρες μετά την ψήφιση του μνημονίου, ομάδα κουκουλοφόρων πραγματοποίησε επίθεση εναντίον των αστυνομικών, που φρουρούσαν την οικία του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, με μολότοφ.

Η επίθεση του έγινε στα Εξάρχεια, στην οδό Βουλγαροκτόνου, έμεινε “αόρατη” από τις αρχές. Οι δράστες όμως ανέλαβαν την ευθύνη λίγες μέρες αργότερα αναφέροντας πως « Ο κυρ Aλέκος υπηρετώντας την θέση του στην πολιτική ελίτ του τόπου κλείνει μπίζνες που του αποφέρουν εύκολα προσωπικά κέρδη και ακολούθως επικαλείται την ηθική ανωτερότητα της αριστεράς».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, είναι η έβδομη επίθεση που λαμβάνει χώρα κατά τους 18 μήνες που μένει σε αυτό το σπίτι. Ο υπουργός αναγκάστηκε να μετακομίσει.

Οι επτά στο σύνολο επιθέσεις ξεκινούν από τις 21 Νοεμβρίου του 2015, όπου έλουσαν με εύφλεκτο υγρό την είσοδο και την πυρπόλησαν. Στις 30 Ιανουαρίου του 2016, έγινε η πιο επικίνδυνη επίθεση αφού ένας από τους φρουρούς υπέστη εγκαύματα από την επίθεση που πραγματοποίησαν με βόμβες μολότοφ. Το αυτοκίνητο του υπουργού αλλά και του γιού του κάηκαν ολοσχερώς.
Στις 5 Ιουνίου του 2016, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε όταν 40 άτομα με μολότοφ και πέτρες έκαναν “ντου” έξω από την οικία του Φλαμπουράρη ενώ στις 29 Ιουλίου, 15 άτομα επιτέθηκαν με μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤ.
Στις 24 Οκτωβρίου του 2016, 10 άτομα επιτέθηκαν με μολότοφ στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές ένα παρκαρισμένο όχημα ενώ στις 18 Απριλίου του 2017 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον των αστυνομικών και της οικίας του υπουργού. Η τελευταία έγινε στις 19 Μαϊου.
Η επιστολή για την άγνωστη επίθεση εναντίον της οικίας του Φλαμπουράρη.
Τη 19η Μαΐου λίγες ώρες μετά την ψήφιση του τέταρτου κατά σειρά μνημονίου, επιλέξαμε να επιτεθούμε στα ένοπλα σκυλιά που φρουρούν την κατοικία του υπουργού επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια. Ο κυρ Aλέκος υπηρετώντας την θέση του στην πολιτική ελίτ του τόπου κλείνει μπίζνες που του αποφέρουν εύκολα προσωπικά κέρδη και ακολούθως επικαλείται την ηθική ανωτερότητα της αριστεράς.

Μετά από 2 χρόνια αριστερής διαχείρισης του κεφαλαίου η “φιλολαϊκή” συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, ψηφίζοντας ένα ακόμα μεγάλο πακέτο μέτρων, στοχεύει στην οικονομική εξαθλίωση της κοινωνικής βάσης προασπίζοντας παράλληλα τα συμφέροντα των αφεντικών. Για ακόμα μία φορά οι ωφελούμενοι βρίσκονται στην τάξη των πλουσίων (τραπεζίτες, εφοπλιστές, καναλάρχες, πάσης φύσεως μεγαλοεπενδυτές, κληρικοί), οι οποίοι για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους δεν διστάζουν να οδηγήσουν χιλιάδες ανθρώπους στον οικονομικό και φυσικό θάνατο. Μαζί με αυτούς συντάσσονται τα φερέφωνά τους, οι τεχνοκράτες, οι δημοσιογράφοι, οι καριερίστες και τα λοιπά τσιράκια, οι οποίοι με στόχο την κοινωνική τους ανέλιξη πρόθυμα κάνουν την βρωμοδουλειά των από πάνω. Την δυστοπική εικόνα του καπιταλισμού συμπληρώνει μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης, η οποία με την μιζέρια, την απραξία και τον φόβο της τροφοδοτεί την απληστία των ισχυρών.

Από την άλλη μεριά του οδοφράγματος του κοινωνικού πολέμου στέκονται όσοι/όσες σπάνε τους συμβιβασμούς και αρνούνται τους επιβαλλόμενους κοινωνικούς τους ρόλους, διαμορφώνοντας σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας μέσα από εξεγερτικές διαδικασίες. Αντιστεκόμενοι άνθρωποι σε κάθε πτυχή της κοινωνικής τους δραστηριότητας συνθέτουν το ανατρεπτικό κίνημα με τα μέσα αγώνα που οι ίδιοι ορίζουν και επιλέγουν. Συγκρούσεις στον δρόμο, απεργίες, καταλήψεις, σαμπτοτάζ και επιθέσεις είναι η απάντησή μας στους καταπιεστές.

Εμείς ως αναρχικοί έχοντας πάρει θέση μάχης απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο, νιώθουμε δίπλα μας όλους του περισσευούμενους αυτής της κοινωνίας. Μη έχοντας άλλη επιλογή περνάμε στην επίθεση ενάντια στους δυνάστες των ζωών μας, ώστε κανένας από τους εξουσιαστές και τα τσιράκια τους να μην είναι και να μην νιώθει προστατευμένος και στο απυρόβλητο. Όλοι τους έχουν ονόματα και διευθύνσεις και εκεί θα βρουν όλους εμάς που δεν έχουμε καμία διάθεση να μοιραστούμε τις γειτονίες μας μαζί τους. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε τους βήμα.

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ