Κρυφές επαφές με τη Ρωσία έχει ο γαμπρός του Τραμπ – Τι πρότεινε

Ο γαμπρός και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, όπως ενημερώνουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχε προτείνει στον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον τη δημιουργία ενός μυστικού καναλιού απευθείας επικοινωνία με το Κρεμλίνο, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την Washington Post, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους,  ο Ρώσος πρεσβευτής Σεργκέι Κίσλιακ ανέφερε πως ο γαμπρός του πλανητάρχη έκανε την πρόταση να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτό κάποιο κτίριο της ρωσικής διπλωματικής αποστολής.

Το FBI έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εν λόγω συνάντηση. Οι αποκαλύψεις αυτές εντείνουν την πίεση στον Λευκό Οίκο. Δημοσιεύματα στις ΗΠΑ ανέφεραν ότι ο Κούσνερ είναι πρόσωπο ενδιαφέροντος στην έρευνα του FBI, χωρίς να χαρακτηρίζεται ύποπτος.

Οι κρυφές  επαφές του Κούσνερ

Σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο επτά αξιωματούχους , αναφέρει πως  ο Κούσνερ είχε τουλάχιστον τρεις επαφές με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ, οι οποίες δεν είχαν αποκαλυφθεί έως τώρα.

Ανάμεσα σε αυτές, υπήρξαν δύο τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ του Απριλίου και του Νοεμβρίου του 2016.

Ο Κούσνερ μπήκε στο στόχαστρο του FBI πέρυσι, όταν στελέχη του άρχισαν να μελετούν τις διασυνδέσεις του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μάικλ Φλιν με Ρώσους αξιωματούχους, κατά τις δύο πηγές.

Για τα γεγονότα αυτά, το FBI απέφυγε να σχολιάσει όπως και ο Λευκός Οίκος. Ενώ η ρωσική πρεσβεία ανέφερε πως η πολιτική της είναι να μη σχολιάζει διπλωματικές επαφές.

Η δικηγόρος του Κούσνερ, η Τζέιμι Γκορέλικ, δήλωσε ότι ο πελάτης της δεν θυμάται να συνομίλησε ενώ συγκεκριμένα τόνισε πως ο πελάτης της είχε συμμετάσχει σε χιλιάδες συνδιαλέξεις εκείνη την εποχή.