Μητσοτάκης σε κ.κ Θεόδωρο: Η Αφρική είναι η ήπειρος του μέλλοντος

155
Μητσοτάκης

Με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η συζήτηση άνοιξε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ.Μητσοτάκη να αναφέρει «Θέλω να ξέρετε, σας περιβάλλουμε με την αγάπη μας και αμέριστη εκτίμησή μας».

Ο κ.κ Θεόδωρος είπε πως
«Εγώ, Πρόεδρέ μου, αναχωρώ απόψε το απόγευμα, μετά από λίγες ώρες, για την Αλεξάνδρεια. Βρίσκομαι στον χώρο της Μέσης Ανατολής. Περνάμε δύσκολες ημέρες, αλλά σας ευχαριστούμε για αυτό το τρίγωνο Κύπρος – Ελλάδα – Αίγυπτος, που μας δίνει πολύ δύναμη. Μπροστά μου, Πρόεδρέ μου, έχω την Ήπειρο του μέλλοντος, που λέγεται Αφρική. Στη Δυτική Αφρική θα βρεθεί κυρίως κοντά στα μικρά παιδιά για να τους πει ότι υπάρχει μια θέση κάτω από τον ήλιο της Δικαιοσύνης του Θεού».
Ο κ. Μητσοτάκης του απάντησε μπροστά στις κάμερες χαρακτηριστικά:
«Χαίρομαι που επισημαίνετε ότι η Αφρική είναι η ήπειρος του μέλλοντος, διότι πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε την Ελλάδα ως την φυσική πύλη εισόδου από την Ανατολή προς την Ευρώπη. Θα πρέπει να την αντιληφθούμε αύριο – μεθαύριο, σε 10 – 20 χρόνια ως την φυσική πύλη εισόδου της οικονομικής δραστηριότητας της Αφρικής προς την Ευρώπη. Και βέβαια, το έργο το οποίο επιτελείτε στην Αφρική, το ιεραποστολικό, είναι πάρα – πάρα πολύ σημαντικό σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Οπότε, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ»,