Μοσκοβισί: Θα υπάρξει συμφωνία – Είμαστε αισιόδοξοι

131
Μοσκοβισί

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε αισιόδοξος για την συμφωνία της Ελλάδας στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαϊου.
Μιλώντας στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg από το Μπάρι της Ιταλίας, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος της Ομάδας των 7 (G7) δήλωσε : «Από τότε που η αποστολή (των θεσμών) έφυγε από την Αθήνα πριν από δύο εβδομάδες, μετά την συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και λόγω του κλίματος στις συνομιλίες, νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε εύλογα αισιόδοξοι ότι μπορούμε να έχουμε μια συμφωνία, και μάλιστα μια ικανοποιητική συμφωνία, στο Eurogroup στις 22 Μαΐου. Εργαζόμαστε επ΄ αυτού. Η Κομισιόν είναι θετική. Πιστεύουμε ότι οι ελληνικές αρχές τώρα εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις και γίνεται η απαραίτητη προσαρμογή», δήλωσε ο Μοσκοβισί. «Το κλίμα είναι αρκετά θετικό. Δεν έχουμε φθάσει ακόμα εκεί, αλλά ναι, υπάρχει πρόοδος».
Ενώ θεωρεί ότι η συμμετοχή του Διεθνού Νομισματικού Ταμείο φαίνεται να είναι απαραίτητη για τον Επίτροπο.

«Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Υπάρχουν συζητήσεις με το ΔΝΤ, το ΔΝΤ συμμετέχει και νομίζω ότι αυτό είναι επίσης θετικό. Το ΔΝΤ είναι ένας έμπιστος εταίρος και αυτό δίνει αξιοπιστία στο πρόγραμμά του», είπε ο Μοσκοβισί προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε επίσης να εργαστούμε επί των μέτρων για το χρέος».

Όπως σημείωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, η σύνοδος της G7 δίνει την ευκαιρία να συζητηθεί το ελληνικό θέμα. «Δεν μιλάω για συγκεκριμένες συναντήσεις, αλλά προφανώς έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εδώ» για την Ελλάδα, δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Αναφορικά με τη στάση που αναμένει ότι θα κρατήσει ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν για το ελληνικό ζήτημα, ο Μοσκοβισί σημείωσε πως «γνωρίζω ότι ενδιαφέρονται, βλέπω ότι είναι αρκετά θετικοί, αλλά είναι κυρίως θέμα των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ. Αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε με τον Στιβ (Μνούτσιν)».