Σοκαριστικό: Συγγενής του Παπαγεωργίου άνοιξε πυρ έξω από το Εφετείο

147

Η νέα αναβολή της δίκης για την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου προκάλεσε αντιδράσεις και συναισθήματα στην οικογένειά του.
Το πρωί της Παρασκευής (12.05.2017) έξω από το Εφετείο της Αθήνας και μετά την απόφαση της αναβολής για την δίκη σημειώθηκε ένα πρωτόγνωρο περιστατικό.
Ένας συγγενικό πρόσωπο του Μάριου Παπαγεωργίου, που χάθηκε άδοξα, έκανε δηλώσεις στην κάμερα λέγοντας πως δεν μπορούν να βρουν το σώμα του παιδιού γιατί έχουν μπλέξει με λαμόγια. Τότε έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές στην ευθεία από τις κάμερες.
Οι άντρες της αστυνομίας με τα πολιτικά, ακολούθησαν τον άντρα που κατέβηκε τα σκαλιά του Εφετείου, τον έριξαν στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες.

 

Η υπόθεση που συγκλόνισε!

Τα ίχνη του Μάριου χάθηκαν στις 9 Αυγούστου του 2012. Ο άτυχος νεαρός είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο.
Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της. Ωστόσο, η μητέρα του 26χρονου, άκουσε τη συμβουλή ενός 73χρονου οικογενειακού τους φίλου και δεν ειδοποίησε αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
Η εξαφάνιση του Μάριου δηλώθηκε στην αστυνομία στις 17 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζούσε και πως θα τον απελευθέρωναν μόνο εφόσον τους κατέβαλε τα χρήματα που είχαν ζητήσει ως λύτρα.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την αστυνομία τον Οκτώβριο του 2012, ενώ λίγους μήνες αργότερα, με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων και τη συνδρομή της εκπομπης “Φως στο τούνελ” αποκαλύφθηκε το μυστικό που κρυβόταν για πολύ καιρό, στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του 26χρονου. Μια μεγάλη κηλίδα αίματος που όπως διαπιστώθηκε από τα ειδικά εργαστήρια ανήκε στον Μάριο.
Στον 73χρονο, αποκαλούμενο ως “εγκέφαλο” της υπόθεσης, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλλε ισόβια κάθειρξη συν 23χρόνια για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης ενώ 18 έτη κάθειρξη επέβαλλε στη σύζυγό του για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος που έκανε τα απειλητικά τηλέφωνηματα στη μητέρα του Μάριου. Ποινές φυλάκισης έως 6 χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν και σε τέσσερα ακόμη άτομα.