Καυτό δημοσίευμα των Times: Ο Τσίπρας είναι λιγότερο δημοφιλείς από τον Τραμπ

Ο Τσίπρας και ο Μαδούρο είναι λιγότερο δημοφιλείς και από τον αμερικανό πρόεδρο που έκανε το παρθενικό του ταξίδι στο εξωτερικό. Η στήριξη στο πρόσωπο του τελευταίου είναι κάτω από 40% αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Η εφημερίδα Times επισημαίνει πως πέντε ακόμη ηγέτες χωρών είναι λιγότερο δημοφιλείς και από τον Τραμπ, αυτοί είναι ο Αλέξης Τσίπρας,ο Νικολάς Μαδούρο της Βενεζουέλας και ο Μισέλ Τεμέρ της Βραζιλίας.
Συγκεκριμένα για τον Έλληνα πρωθυπουργό αναφέρει πως συνεχίζιε να πέφτει στις δημοσκοπήσεις, μιας και δέχεται νέα μέτρα λιτότητας για να κρατήσει ζωντανή την χ’ωρα του. “Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας ξεκίνησαν πολύ προτού αναλάβει τα ηνία ο Τσίπρας αλλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει προβλήματα” αναφέρει επίσης.
Παράλληλα, τόνισε πως το 2014 η ελληνική οικονομία έβρισκε τα πατηματά της, ο Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές με υπόσχεση να κάμψει το Βερολίνο στις επιθυμίες του και να διαγράψουν ελληνικό χρέος οι Γερμανοί.
Ενώ δεν ξέχασε να αναφερθεί στην ταραχώδη εποχή του Γιάνη Βαρουφάκη . Τελειώνοντας ανέφερε: “Τα μακρόχρονα διαπιστευτήρια του Τσίπρα κατά του κατεστημένου και η μαχητική ρητορική του τον κάνουν τον μοναδικό Ελληνα πολιτικό που μπορεί να προωθήσει μη δημοφιλή μέτρα λιτότητας σε έναν εξαντλημένο και κατάκοπο λαό, με ελάχιστη δημόσια κατακραυγή. Μερικές φορές, οι δημοκρατίες χρειάζονται αντιδημοφιλείς ηγέτες».

Οι τέσσερις ηγέτες που ακολουθούν τόσο τον Τραμπ όσο και των Τσίπρα στους λιγότερο δημοφιλείς είναι ο Νικολάς Μαδούρο, ο Μισέλ Τεμέρ της Βραζιλίας, ο Τζέικομπ Ζούμα στην Νότια Αφρική, την παραίτηση του οποίου ζητάει το 70% των πολιτών αλλά και ο Νατζίμπ Ραζάκ της Μαλαισίας.