Αυτό είναι το πιστοποιητικό τυφλότητας το 52χρονου (φωτο)

52χρονος εξέταση τυφλότητας

Το πιστοποιητικό τυφλότητας του κατέθεσε ο πατέρας του 52χρονου, που βίασε την φοιτήτρια στη Δάφνη, φαίνεται να είναι επίσημο έγγραφο από την Διεύθυνση αναπηριάς και Ιατρικής της Εργασίας του ΙΚΑ.
Το έγγραφο έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” και η ημερομηνία έκδοσης του εγγράφου είναι στις 23 Μαρτίου του 2015.
Συγκεκριμένα αναφέρει πως μετά από αξιολόγηση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομοκιής επιτροπής το συνολικό ποσό αναπηρίας για τον 52χρονο ανέρχεται στο 95% κατά ιατρική πρόβλεψη από 11/12/2014 και εφ’όρου ζωής.
Είναι πρακτικά τυφλός και κατά ιατρική κρίση χρήζει βοήθεια και συμπαράστασης άλλου προσώπου αναφέρει το επίσημο έγγραφο. Όπως ανέφεραν οι αρμόδιες πηγές στην εφημερίδα η βεβαίωση των ιατρών δεν σημαίνει πως δεν βλέπει καθόλου γιατί υπάρχουν ασθενείς που με το συγκεκριμένο ποσοστό τύφλωσης βλέπουν σκιές.
Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, ο 52χρονος φέρεται να είχε ανεβάσει την γνωμάτευση πιστοποίησης της αναπηρίας του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπως και άλλες ιατρικές εξετάσεις που είχε κάνει το 2014.

52χρονος εξεταση τυφλότητα