Βαρουφάκης: Οι απειλές Ντάισελμπλουμ και η σύγκρουση με Τσίπρα

Στην εκπομπή “Οι Αταίριαστοι” στον ΣΚΑΪ έδωσε συνέντευξη ο Γιάνης Βαρουφάκης. Φυσικά, έριξε την μία βόμβα μετά την άλλη.
Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών θεωρεί ανοησία το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ενώ αποκάλυψε τις απειλές Ντάισελμπλουμ και εξήγησε γιατί ανέλαβε την καυτή θέση του υπουργείου Οικονομικών.
Μιλώντας για το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας τον Σεπτέμβριο του 2014 στη ΔΕΘ, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Ήμουν έξαλλος όταν διάβασα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Έβγαζα ατμούς από τα αυτιά μου, δεν ήταν κόσμια αυτά που έλεγα. Ήταν ανοησίες”.
Στην κυβέρνηση τελικά μπήκε μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του είπαν: “Αυτό είναι το πρόγραμμα του κόμματος, αλλά αν γίνουμε κυβέρνηση σε θέλουμε υπουργό Οικονομικών. Εμείς δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε, εσύ μπορείς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεσμεύεσαι από το πρόγραμμα του κόμματος”.
“Αμελητέο υπάλληλο” χαρακτήρισε τον Ντάισελμπλουμ ο Γιάνης Βαρουφάκης και ανέφερε πως τον είχε απειλήσει πως αν ζητούσε μια αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης που ήδη είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις θα έκλεινε τις τράπεζες.

“Στόχος μας ήταν να ορθοποδήσει η χώρα, να βγούμε από την κρίση. Έγινα υπουργός για να μην κλείσουν οι τράπεζες. «Δολοφόνοι» για τις τράπεζες ήταν το Eurogroup και η ΕΚΤ”, υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συμπλήρωσε ότι “είχαμε συμφωνήσει με τον Τσίπρα και σενάρια ρήξης με τους δανειστές”.