Ο τρομοφάκελος ήταν για ένα 24ωρο έξω από το σπίτι του Παπαδήμου

Οι αναλύσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων φαίνεται να έχουν βρει ως ένα βαθμό την διαδρομή που ακολούθησε ο τρομοφάκελος.

Έφτασε αρχικά, στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι και μετά στη συλλογή γραμματοκυβωτίων στο κέντρο της Αθήνας ενώ μετέπειτα έφτασε στο σπίτι του Παπαδήμου στο Παλαιό Ψυχικό την Τετάρτη. Ο Παπαδήμος εκείνη την ημέρα έμεινε στο σπίτι και έτσι ο φάκελος έμεινε στο φυλάκιο για 24ώρες.
Ο διανομέας το είχε αφήσει μαζί με άλλους τρεις φακέλους που δεν χωρούσαν στην θυρίδα. Στο φυλάκιο δεν βρισκόταν κάποιος μετά την μείωση της φρουράς του από 12 σε 8 άτομα.
Η ΕΛ.ΑΣ κάνει πως η έκθεση του φακέλου στο πεζοδρόμιο ήταν επικίνδυνη καθώς θα μπορούσε να τραβήξει την περιέργεια κάποιου περαστικού με άσχημα αποτελέσματα.
Ο αρχιφύλακας του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος για την αλληλογραφάι του, κατέθεσε πως έφυγαν μαζί από το σπίτι στις 10:40. Μαζί του στην μηχανή είχε και τους φακέλους, τους οποίους πήγε στο μηχάνημα Χ- Ray στην Βουλή.
Εδώ κάπου ξεκινάει μια περίεργη υπόθεση, παρότι η έρευνα της Αστυνομίας δείχνει πως ο φρουρός είχε όντως πάει στην Βουλή, οι αναφορές των στελεχών της Βουλής αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ενώ διαπιστώθηκε πως ο ίδιος φρουρός πηγαίνει τρεις φορές την εβδομάδα στην Βουλή για να ελέγξει την αλληλογραφία. Από τα στοιχεία του φερόμενου αποστολέα και τη διεύθυνση στο Κολωνάκι, οι αρχές ερευνούν κάμερες ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει το άτομο που προσέγγισε την πολυκατοικία της γυναίκας και άλλων κοντά στα σημεία γραμματοκιβωτίων της περιοχής, προσπαθώντας να βρουν ύποπτες κινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μητσοτάκης στον Ευαγγελισμό για να επισκεφθεί τον Παπαδήμο