Χαμός με τον Μακρόν! Η επίθεση στα ρώσικα ΜΜΕ με τον Πούτιν… στο πλάι του!

Χαμός με τον Μακρόν! Η επίθεση στα ρώσικα ΜΜΕ με τον Πούτιν... στο πλάι του!
Χαμός με τον Μακρόν! Η επίθεση στα ρώσικα ΜΜΕ με τον Πούτιν... στο πλάι του!

Χαμός φαίνεται να προκάλεσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, όταν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν δίστασε να επιτεθεί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσής.
Ερωτηθείς ο Μακρόν για την απόφαση να αποκλείσει το Sputnik και το Russia Today, από την προεκλογική του καμπάνια, δεν δίστασε να τα χαρακτηρίσει μέσα προπαγάνδας.
Ο 39χρονος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας, το Russia Today και το Sputnik υπήρξαν παράγοντες επιρροής σε πολλές περιπτώσεις, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις για εμένα προσωπικά, αλλά και την καμπάνια μου. Συμπεριφέρθηκαν ως όργανα επιρροής και προπαγάνδας»
Ο Πούτιν φάνηκε αδιάφορος μέχρι την ερώτηση ενός δημοσιογράφου ο οποίος άφηνε να εννοηθεί πως η Μόσχα ήταν πίσω από τις κυβερνοεπίθεσης στην προεκλογική καμπάνια του Μακρόν. Τότε, ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε πως αυτοί οι ισχυρισμοί δεν βασίζονται σε γεγονότα.

Τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν θα άφηναν να περάσει έτσι, μια τέτοια δήλωση. Συγκεκριμένα, η γενική διευθύντρια Μαργαρίτα Σιμονιάν τόσο του Sputnik όσο και του Russia Today, απάντησε στον Εμανουέλ Μακρόν ειρωνικά μέσα από το tweeter γράφοντας:
«Ακολουθώντας την λογική του Μακρόν όλα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης πρέπει να απαγορευτούν από την Ρωσία» ενώ συνέχισε τονίζοντας πως επανειλημμένα δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα διασποράς ψευδών πληροφοριών από το ρωσικό ΜΜΕ που να έχει παρουσιάσει ποτέ η ομάδα του Μακρόν.
Ενώ το Sputnik, ανέφερε πως ο Πούτιν δεν συμφωνεί με τον Μακρόν αφού επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Γερμανικός τύπος για τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη