Άδωνις Γεωργιάδης: Αν ήμουν υπουργός, στα Εξάρχεια θα…

“Πυρ και μανία” με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την απαγόρευση της εκδήλωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια είναι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διαμήνυσε ότι αν ήταν στη θέση του υπουργού θα γινόταν η αστυνομική εκδήλωση στα Εξάρχεια χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στον Real FM 97,8 και απάντησε στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι κρύβεται πίσω από μία προβοκάτσια για τη συγκέντρωση: «Πρώτον και κυριότερο, εγώ δεν είχα την ιδέα. Η αλήθεια είναι ότι έμαθα για τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια από το διαδίκτυο όπως και όλοι οι υπόλοιποι».

«Βλέπω ξαφνικά την ΠΟΑΣΥ που λέει για συγκέντρωση στις 29 Ιουνίου και κάνω ένα tweet που λέει “μπράβο, γενναία πολιτική απόφαση να πάτε να κάνετε συγκέντρωση στα Εξάρχεια”. Άρα την ιδέα εγώ δεν την είχα. Με ρωτάτε αν θεωρώ ότι οι αστυνομικοί, όπως και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες, έχουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι σε όποια πλατεία της Ελλάδας γουστάρουν. Ναι, σας απαντώ», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα για το αν η πιθανή κοινή παρουσία αστυνομικών και αντιεξουσιαστών θα αποτελούσε λόγο για επεισόδια τόνισε: «Εάν ήμουν εγώ υπουργός Δημοσίας Τάξεως δεν θα άνοιγε ρουθούνι είναι η απάντηση. Εάν έχεις ένα σοβαρό υπουργό Δημοσίας Τάξεως και μία σοβαρή κυβέρνηση, έχει την υποχρέωση, αλλά έχει και τη δύναμη το κράτος να εξασφαλίζει και στα Εξάρχεια μία ειρηνική συγκέντρωση Ελλήνων πολιτών».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι αν ήταν υπουργός θα επέτρεπε να γίνει η εκδήλωση και κατέληξε: «Με υπουργό Δημοσίας Τάξεως Άδωνι Γεωργιάδη ή με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρχε περίπτωση η Αθήνα να έχουν την εικόνα που έχουν σήμερα; Όταν θα έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξουσία, σας το λέω για να το ξέρετε, θα απελευθερώσουμε τα Εξάρχεια. Δεν θα υπάρχουν άβατα».

Στο μεταξύ, μετά την απαγόρευση της ανοιχτής συγκέντρωσής της στην πλατεία Εξαρχείων την Πέμπτη, η ΠΟΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση.

Η ΠΟΑΣΥ μεταξύ άλλων ανέφερε: «Την ούτως ή άλλως προαναγγελθείσα απαγόρευση της ανοιχτής συγκέντρωσής μας, στην Πλατεία Εξαρχείων, εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί που έχουμε ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και υπακοή στους νόμους του Κράτους, ασφαλώς θα υπακούσουμε.

Ας έχουν οι διοικούντες ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας. Η επιδίωξή μας να ξεκινήσει επιτέλους διάλογος για ένα θέμα που όλοι γνωρίζουν και υποκρίνονται τον ανήξερο, θα επιτευχθεί αν όχι αύριο, λίγο αργότερα. Δεν θα έχουν οι διοικούντες για πολλές φορές το σθένος να ακυρώνουν ή και να καταργούν τον διάλογο.

Είμαστε περήφανοι για την πρωτοβουλία μας, την οποία την υποστηρίζει η πλειονότητα της Ελληνικής Κοινωνίας. Τα θέματα λύνονται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες πιστεύουμε και υπηρετούμε παντοτινά».

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΑΣΥ αναμένεται να εξαγγείλει νέες εκδηλώσεις διαλόγου σε άλλα «άβατα» της Αττικής, σε άλλες περιοχές, όπως το Μενίδι.

Διαβάστε επίσης: Ντροπή! Σκέφτονται να κατεβάσουν το στρατό για να μαζέψει τα σκουπίδια