Ανατροπή! Μήπως τελικά ο Σόιμπλε είναι… καλούλης; Τι λέει η FAZ

Σόιμπλε

Στα δυο πρόσωπα που διαθέτει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρεται η FAZ. Είναι άλλο αυτό που δείχνει και λέει κι άλλο αυτό που τελικά κάνει…

«Ο Σόιμπλε» σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα FAZ «απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο ευέλικτος είναι προεκλογικά, όταν πρόκειται για ευρωπαϊκές υποσχέσεις και την ερμηνεία κανόνων και νόμων. Ο Σόιμπλε ακκίζεται ευχαρίστως με τη φήμη που έχει στην Ευρώπη σαν “σκληρό καρύδι”. Στην πραγματικότητα συμβιβάζεται πολλές φορές με πραγματιστικές και σχολαστικές λύσεις που οδηγούν ακριβώς στο αντίθετο απ’ αυτό που επιδίωκαν οι εκάστοτε νόμοι της ΕΕ κι απ’ αυτό που διακηρυσσόταν στους Γερμανούς πολίτες κατά την ψήφισή τους. Η πολυετής επιχείρηση λύτρωσης των Ελλήνων μαζί με το κούρεμα χρέους, η συνεχιζόμενη παραβίαση των κανόνων για το έλλειμμα για παράδειγμα από τη Γαλλία ή η πρόσφατη διάσωση ιταλικών τραπεζών με χρήματα των φορολογουμένων, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο Σόιμπλε υπερασπίστηκε στο τέλος συμβιβασμούς ασύμβατους με τους κανόνες».

Η εφημερίδα καταλήγει: «Είναι αλήθεια ότι την κρίσιμη στιγμή του έλειπε πάντα η στήριξη της ακόμα πιο ευέλικτης καγκελαρίου για μια πιο συνεπή στάση. Τελικά δεν ήθελε και να ρισκάρει τη θέση του, ίσως και με τη δικαιολογημένη πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο θα άνοιγε το δρόμο για χειρότερες καταστρατηγήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Ο ίδιος ο Σόιμπλε υποστηρίζει ότι η δημοσιονομική πολιτική του διαθέτει μέτρο κι αξιοπιστία. Η αποτίμηση αυτή ισχύει μόνο αν εξαιρέσει κανείς την πολιτική του για το ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερμανία: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης 8,5 δις ευρώ στην Ελλάδα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ κατηγόρησε για «ατασθαλίες» τον Πούτιν

ΑΚΟΜΑ: Γερμανία: Ψηφίζει για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων